Товарен самолет, собственост на поставена под санкции от САЩ руска

...
Товарен самолет, собственост на поставена под санкции от САЩ руска
Коментари Харесай

Товарен самолет на санкционирана от САЩ руска компания е посетил Пхенян

Товарен аероплан, благосъстоятелност на сложена под наказания от Съединени американски щати съветска компания, кацна в севернокорейската столица Пхенян тази седмица, заяви вестник " Донга Илбо " през днешния ден, съобщи Ройтерс.

Товарният аероплан Ил-76, който е изхвърчал от Москва на 6 март, е дошъл в понеделник на интернационалното летище " Сунан " в Пхенян, заяви южнокорейският вестник, като се базира на уеб сайтове за следене на полети.

Подобни визити на огромен частен съветски товарен аероплан в севернокорейската столица са необичайност, показва вестникът.

Руската товарна самолетна компания " Aвиакон Цитотранс ", притежател на машината Ил-76, стана обект на наказания от страна на Вашингтон предходната година като част от напъните за възпрепятстване на съветската война в Украйна, напомня Ройтерс.

" АО " Авиакон Цтотранс " е съветска самолетна компания, която е обслужвала товарни транспорти за глобени отбранителни структури на Руската федерация ", съобщи министерството на финансите на Съединени американски щати в известие за пресата по това време.

Базираният в Сеул американски новинарски уебсайт NK News също заяви, че товарният аероплан е напуснал интернационалното летище Пудонг в Шанхай към 17:30 ч. в понеделник и е прелетял на север през Жълто море, преди да направи неочакван завой към Пхенян към час и половина часа след началото на полета, базирайки се на уеб страницата за следене на авиацията " Флайтрадар 24 ".

От " Авиакон Цитотранс " не са дали отговор незабавно на настояването за коментар, показва Ройтерс.

След нахлуването в Украйна през 2022 година Русия задълбочи връзките си със Северна Корея, което накара Съединени американски щати и техните съдружници да обвинят Пхенян, че доставя Русия с муниции за нейните военни дейности. Както Русия, по този начин и Северна Корея отхвърлят това и Кремъл съобщи, че съдействието с Пхенян не опонира на интернационалните съглашения, написа още Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР