Товарен самолет се разби късно снощи близо до град Кавала

...
Товарен самолет се разби късно снощи близо до град Кавала
Коментари Харесай

Самолет с опасен товар се разби в Гърция тази сутрин ВИДЕО и СНИМКИ

Товарен аероплан се разруши късно нощес покрай град Кавала в Северна Гърция, заяви Ройтерс, като се базира на гръцката противопожарна работа и държавната телевизия.

Според телевизия ЕРТ самолетът е Ан-12, благосъстоятелност е на украинска компания и е летял от Сърбия за Йордания. Пилотът е изискал да извърши спешно кацане заради проблем с един от моторите, само че връзката с него била изгубена.

Гръцки медии, представени от Асошиейтед прес, оповестиха, че в самолета е имало 12 тона рискови материали. Все още не е ясно дали са експлозиви или оръжия. Представители на локалните управляващи споделиха, че нямат съответна информация за типа на товара и броя на хората на борда, само че съгласно медии те са били осем. Предполага се, че са починали.

Видеозапис демонстрира самолета в пламъци да се снижава бързо, след което пада на земята и се вижда детонация. Пожарната работа не може да удостовери вида на самолета.

Местни поданици споделиха, че са видели огнено кълбо, а детонации са се чували в продължение на два часа след злополуката.

Като защитна мярка поради мощната миризма, която се носи от мястото на злополуката, координационен комитет, формиран от чиновници на общината, полицията и пожарната, прикани жителите на двете обитаеми места, които са най-близо до мястото на злополуката, да държат прозорците си затворени, да не излизат от вкъщи си и да носят маски. Властите настояват, че не знаят дали в самолета е имало рискови химикали.

Според Управлението за гражданска авиация водачът съумял да предизвести управляващите за проблем в един от моторите на самолета и му е бил даден избор да кацне на летището в Солун или в Кавала. Той избрал по-близкото до него летище в Кавала, с цел да извърши спешно кацане. Почти незабавно по-късно връзката прекъснала. Самолетът се разрушил на към 40 км западно от летището.

Военни и специалисти по взривните субстанции започнаха работа тази заран.

????: Il filmato del momento in cui l`aereo ucraino si è schiantato a Paleochori Kavalas, nel nord della. Il pilota aveva richiesto un atterraggio di emergenza dopo che 3 motori si sono guastati.
— WORLDWIDENEWS24 (@Ucrainarussia)

Video from the crash of the cargo An-12 UR-CIC " of the airline Meridian Air Cargo???????? 16.07.2022 10 NM west of Kavala/KVA (Greece)????????. The reason was a fire on the engine. The plane flew with military material from Nis/INI (Serbia)???????? to Amman/AMM (Jordan)????????.
— Tomáš Semrád (@Tomas40916602)



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР