Товарен самолет Боинг 707 на иранската Паям еър с 10

...
Товарен самолет Боинг 707 на иранската Паям еър с 10
Коментари Харесай

Товарен боинг се е разбил при кацане на летище недалеч от Техеран

Товарен аероплан " Боинг 707 " на иранската " Паям еър " с 10 души на борда, идващ от Бишкек, Киргизстан, се е разрушил при кацане на летище в Кередж, покрай Техеран.

Телевизия Прес оповестява, че е допустимо водачите да са оживели, само че организация ИРНА предава, че са починали всички на борда.

Както прецизира организация Фарс, злополуката на самолета, който бил нает от авикомпания " Киргизстан Еърлайнс " (Kyrgyzstan Airlines), е породена от пилотска неточност при кацането, съобщи ТАСС.

От своя страна Алия Курбанова, представител на летище Манас в Бишкек, съобщи пред съветската организация, че боингът прави чартърни полети от столицата на Киргизстан.

" Разбилият се Боинг 707 е правил чартърни полети от Бишкек. Все още не знаем какъв брой хора и какъв товар е имало на борда ", сподели Курбанова. Според нея разрушеният аероплан е принадлежал на иранската самолетна компания " Паям Еър " (Payam Air).

Самолетът изпълнявал полет от Бишкек до летище Пайям в град Карей, на 40 км от Техеран. Въпреки това водачите, съгласно Фарс, неправилно стартира кацане на друго летище - Кередж, и не са имали време да кацнат в границите на пистата. Боингът се блъснал в стената на летището и се се обърнал в жилищен регион на летището.

Според организация Тасним самолетът е създаден в интервала от 1958 до 1979 година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР