Товарен кораб в Червено море е претърпял леки щети, след

...
Товарен кораб в Червено море е претърпял леки щети, след
Коментари Харесай

Снаряд удари британски кораб в Червено море

Товарен транспортен съд в Червено море е претърпял леки вреди, откакто е бил ударен от снаряд край крайбрежията на Йемен, оповестява " Ройтерс ".
Прочетете още
Корабът, плаващ на 57 морски благи западно от град Ходейда е докладвал, че снаряд е бил изстрелян към левия му ръб, от тази страна е видяна и дребна лодка. Снарядът е прелетял над палубата и е предизвикал леки вреди, показва Агенцията за морски търговски интервенции на Обединеното кралство (UKMTO)

Британската компания за морска сигурност Ambrey пък заяви, че плаващият под флага на Барбадос товарен транспортен съд, благосъстоятелност на английска компания, е получил физически вреди от безпилотен летателен уред, до момента в който е плавал на югоизток през Червено море. Няма данни за ранени, корабът е направил маневри за отбягване и е траял пътуването си.

От средата на ноември подкрепяните от Иран йеменски хуси нападат търговски кораби с дронове и ракети в Червено море. Те дефинират дейностите си като акт на взаимност с палестинците в линията Газа.

Атаките прекъснаха световното корабоплаване и принудиха фирмите да се преориентират към по-дългия и скъпоструващ маршрут към Южна Африка. Освен това те провокираха опасения, че войната сред Израел и " Хамас " може да се популяризира и да дестабилизира Близкия изток.

Преди месец Съединените щати и Великобритания започнаха да нанасят удари по цели на хутите в Йемен като възмездие за месеците на офанзиви против кораби в Червено море.

Американската войска рапортува, че през вчерашния ден следобяд са били свалени два дрона на хусите, които са представлявали " непосредствена опасност за корабите и комерсиалните кораби на Военноморски сили на Съединени американски щати в района ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР