Товарен кораб на ОАЕ, превозващ автомобили, потъна при силен вятър

...
Товарен кораб на ОАЕ, превозващ автомобили, потъна при силен вятър
Коментари Харесай

Товарен кораб потъна край бреговете на Иран, издирват член на екипажа

Товарен транспортен съд на ОАЕ, пренасящ коли, потъна при мощен вятър на към 50 км от иранското пристанище Асалуех в Персийския залив край крайбрежията на Иран, съобщи БГНЕС.

В резултат на издирвателната интервенция, в която взели участие три кораба, в бурното море и ветрове със скорост над 70 км в час, са избавени всички членове на екипажа, като се изключи един, който още се търси, заяви иранската организация IRNA и други медии в страната.

Няма публична информация за произхода или местоназначението на кораба, дълъг колкото футболно игрище, нито за националността на екипажа му. Онлайн услугата за следене на морския трафик MarineTraffic разпознава кораба като " Al Salmy 6 ", пътуващ от Дубай за Ум Каср, пристанищен град в Ирак, и предизвести за талази с височина до 4,4 метра. Вчера иранската метеорологична работа разгласи алено равнище на заплаха за мощни ветрове и бурно море във водите край Асалуех. Освен пристанище, Асалуех е и огромен център за нефтохимически артикули на брега на Персийския залив, югоизточно от град Бушер. 

Спасителните екипи са пристигнали бързо, само че са заварили неподходящи метеорологични условия. Вятърът е бил със скорост 70 км/ч.

Според компанията притежател, основана в Дубай, товарният транспортен съд е потопен вследствие на неприятното време.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР