Товарен кораб, частично собственост на израелски бизнесмен, е бил отвлечен

...
Товарен кораб, частично собственост на израелски бизнесмен, е бил отвлечен
Коментари Харесай

МВнР на крак! Израел потвърди най-страшното: Ирански пирати плениха кораб пълно е с българи

Товарен транспортен съд, отчасти благосъстоятелност на израелски предприемач, е бил похитен от йеменските хуси в Червено море в неделя, заяви израелският министър председател Бенямин Нетаняху, обвинявайки Иран в пиратство.
Товарният транспортен съд Galaxy Leader е предан чартърен от английска компания на японска компания и плава под флага на Бахамите.
Сред екипажа на борда на транспортен съд има разнообразни националности – украинци, българи, филипинци и мексиканци, само че не и израелци. Корабът е напуснал пристанище в Турция и се е насочил към Индия.
Кабинетът на министър-председателя Бенямин Нетаняху осъди отвличането, като акцентира, че корабът не е израелски, нито е благосъстоятелност на израелци.
„ Това е следващият акт на ирански тероризъм, който акцентира иранската експанзия против жителите на свободния свят и основава интернационалните последствия във връзка с сигурността на световните морски пътища “, сподели Нетаняху.
По-рано денем представителят на присъединените към Иран въоръжени сили на хусите Яхя Сареа сподели, че групировката ще нападна всички кораби, притежавани или ръководени от израелски компании или носещи израелски байрак, написа Jerusalem Post.
Говорителят прикани всички страни да изтеглят своите жители, които работят на сходни плавателни съдове.Това значи, че те ще нападат кораби, освен плаващи под израелските, само че и пренасящи товари, благосъстоятелност на израелци или даже отчасти благосъстоятелност на израелци, написа още изданието.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР