Товарен камион с повредени спирачки е причинил жестока катастрофа в

...
Товарен камион с повредени спирачки е причинил жестока катастрофа в
Коментари Харесай

Поредна катастрофа в Турция: Камион се заби в тълпа, загинаха 16 души

Товарен камион с развалени спирачки е предизвикал жестока злополука в село Дерик, град Мардин, Югоизточен Анадол, заяви турската медия Хаберлер, представена от Българска телеграфна агенция.

Трагедията се е разиграла откакто тирът, чиито спирачки не държали, се врязал в тълпата от хора, които се намирали край пътя. По неокончателни данни 16 души са починали и 29 души са ранени, някои от които са в тежко положение. Има опасения, че броят на жертвите ще се усили.

На мястото на трагичното произшествие се е била събрала огромна навалица от хора, защото преди този момент различен тир, също с развалени спирачки, блъснал две коли покрай локалната бензиностанция и се преобърнал. При произшествието починали 2 деца и били ранени няколко души. Хората се били събрали да оказват помощ на потърпевшите. В това време вторият тир с развалените спирачки се врязал в тълпата и безусловно помел хората.

На мястото на произшествието са изпратени коли за спешна помощ и избавителни екипи.

Министърът на правораздаването Бекир Боздаг е разпоредил на републиканската прокуратура в Мардин да проверява аргументите за произшествието. Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу е отпътувал към мястото на произшествието.

Трагични пътни катастрофи белязаха деня, който медиите нарекоха черна събота поради огромния брой жертви - общо 34 за деня по неокончателни данни и десетки потърпевши.

Пътнически рейс в град Газиантеп, Южна Турция е излязъл от пътя, преобърнал се по надолнището и се врязал в група хора. Според турската частна телевизия НТВ са починали минимум 6 души и са били ранени 21 души. Сред починалите има здравни чиновници и публицист от една частна осведомителна организация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР