Товарен автомобил с турска регистрация катастрофира малко преди 8:30 часа

...
Товарен автомобил с турска регистрация катастрофира малко преди 8:30 часа
Коментари Харесай

Две катастрофи с тирове на АМТракия за час, единият шофьор се оказа пиян

Товарен автомобил с турска регистрация катастрофира малко преди 8:30 часа в региона на 80-ия километър на автомагистрала " Тракия " в посока София.

Шофьорът, турски жител, е тестван с дрегер като тестът му е позитивна - 1.79 промила централизация на алкохол. Няма други участници в пътнотранспортното произшествие. Водачът не е съществено потърпевш. Задържан е за 24 часа, заяви представителят на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик Мирослав Стоянов.

На мястото на злополуката са изпратени екипи на бранш " Пътна полиция ", зоналното жандармерийско ръководство в Пловдив, аварийно-спасителен екип на пожарната и кола за спешна помощ. Установено е, че тежкотоварният автомобил - влекач с полуремарке, се е преобърнал встрани. Той е с турска регистрация и се е движил в скоростната лента.

Магистралата е проходима в сектора, придвижването се контролира от " Пътна полиция ". Движението се прави в две пътни ленти, само че все пак водачите да карат с нараснало внимание и с по-ниска от допустимата скорост, уточни Стоянов.

Снимка: Facebook групата " Тракия приказва "

Час и половина по-рано водач на товарен автомобил е подхванал маневра и е препречил придвижването на 37 км на автомагистрала " Тракия " в посока София към 6:00 часа тази заран, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Вследствие на маневрата, на пътното платно се е разпиляла биомаса. Докато платното се почисти, придвижването ще бъде лимитирано. На място са екипи на " Пътна полиция ", които контролират трафика. Обходният маршрут е по път I-8 от пътен възел " Мухово " до пътен възел " Ихтиман ". Няма данни водачът да е потърпевш.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР