Товар с човешка ДНК се отправи към космоса, за да

...
Товар с човешка ДНК се отправи към космоса, за да
Коментари Харесай

Хора изпращат ДНК-то си до Луната, за да може извънземните да ни клонират

Товар с човешка ДНК се насочи към космоса, с цел да могат един ден извънземните да върнат живота на човечеството, в случай че в миналото бъдем изправени пред изгубване.

SpaceX на Елон Мъск тази седмица взе „капсулата на времето“ към Международната галактическа станция. В нея има от над 500 типа.

Така наречената „биобанка“, натоварена на задачата Crew-4, съдържа проби от над 2000 разнообразни хора. Има за цел да помогне да се сложи началото на извънземен запас от ДНК проби – на Луната.

Компанията, която стои зад това начинание, LifeShip, желае да резервира генетичната скица на типовете на Земята за бъдещите генерации. И тази информация да бъде съхранена на несъмнено място отвън планетата Земя.
LifeShip твърди, че задачата ѝ до МКС е „демонстрационна“
Дългосрочната цел на компанията е да изпрати сполучливо човешка ДНК на Луната през 2023 година На своя уеб страница компанията декларира, че не знае какво ще се случи в последна сметка с биобанката.

Тъй като генетичната капсула на времето е предопределена за далечното бъдеще, никой от нас в никакъв случай няма да знае сигурно. Може би тя ще бъде открита от бъдеща цивилизация и употребена за пресъздаване на нашата планета такава, каквато е през днешния ден.

 

Нашите потомци биха могли да пренесат вашия генетичен код до звездите, с цел да основат чисто нов свят. Въпреки че всичко това е теоретично, ние имаме вяра, че си коства да запазим генетичните си проекти за живота на Земята – за поколенията.

LifeShip кани обществеността да изпрати личната си ДНК в банката на Луната. Можете да изпратите името си на Луната гратис или да платите 100 паунда, с цел да бъде изпратена вашата ДНК проба към лунната повърхнина.

Проектът LifeShip има огромна аналогия с, което съхранява 4,5 милиона проби от семена в трезор. То цели да подсигурява, че бъдещите генерации могат да отглеждат растения при положение на апокалипсис.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР