Това ↑ е от един виц; ако се чудите, ето

...
Това ↑ е от един виц; ако се чудите, ето
Коментари Харесай

Каквато ни държавата, такъв ни и Батмана

Това ↑ е от един виц; в случай че се чудите, ето го:

Двама старци седят в градинката и играят шах. По едно време над главите им се чува гюрултия. Единият поглежда нагоре, а там – баба Яга лети на метлата, но една ядосана, чорлава, а метлата прекъсва, хвърля масло, пуши, пуфти, пушек излиза от нея, баба Яга псува. 

Другият дъртак и той поглежда нагоре и по-късно поклаща глава:

- Каквато ни страната, подобен ни и Батмана…

_____________

Ако напоследък ви се коства, че множеството вести в републиката са писани от Не!Новините, не сте единствено вие… И на нас по този начин ни се коства. 

_____________

Не знам дали разбрахте, само че съветският сътрудник Гундяев, също по този начин прочут и като патриарх Кирил, също по този начин прочут и като съветския Батман, е поздравил новоизбрания български Батман във връзка мотива. 

И има логичност, тъй като нашия Батман, още преди да стане Батман, беше декларирал, че кремълските супергерои (или суперзлодеи – зависи от гледната точка) са му по-любими от украинските такива или от здравия разсъдък и обикновената човешка емпатия, като цяло. 

Та, изненади тука няма. 

Посолството на съветските супергерои (или суперзлодеи – нали се разбрахме) особено е разгласило думите на съветския Батман на страницата си в американския Фейсбук (който постоянно използва). 

Жената Кошка, също по този начин известна в някои други приказни комикси и като Мирилайлайфанова, препечата думите на съветския Батман и ги постави на Фейсбук страницата на прокълнатото царство: 

Угодно бе на Светаго Духа и на достопочитаемите участници в Патриаршеския изборен църковен Събор (Деян. 15:28) да Ви призоват към високото и отговорно Първосветителско служение, поверявайки Ви съдбините на Българското Православие…

Продължава още доста – все в този дух. 

Батманите по този начин си приказват. ¯_(ツ)_/¯

Ще открехнем още малко пердето на диалога: Днес Руската Православна Църква откровено се радва дружно със своята изгора Църква-Сестра, отпред на която застана богомъдър йерарх, прочут със своето благочестие, твърда обвързаност към свещения каноничен ред и подготвеност за жертвен труд в името на укрепването на църковното единение .

Ако се чудите, ще преведем ( по слух и вътрешен глас ): „ Днеска съветските Батмани откровено се радват, че успяхте да се намърдате на стола на българския Батман, радват се за по-малката си сестричка, която чакат с неспокойствие да придърпат до себе си в мъртва хватка… дрън-дрън-дрън… богомъдър йерарх, дрън-дрън… благочестие, дрън-дрън… твърда обвързаност към това да ни подкрепяте, до момента в който потъпкваме и последните капки човещина и благославяме бомбите „ Сатана “, да се вършиме успешно на ударени, до момента в който ние се съюзяваме с войните на „ Ахмак Сила! “ и викаме „ Акбар “, и сеем агитация против православна Украйна, благославяйки убийците на деца; чакаме с неспокойствие да анатемосате, както сте дали поръчка, всеки, който се разгласи за естествена човешка обич към близък и да заплюете всеки, дръзнал да назова нашия Dark Lord с някое неприятно име. В името на укрепването на банковите сметки по линия на кагебейското агитпропче. Аминче! “

_____________

Може би се чудите по какъв начин е допустимо в една и съща теория да съществува през днешния ден обич към „ православието “ и Бога и към едновремешния Сталинизъм, който мазета хиляди попове, изкла ги и ги изхвърли из всякакви плитки гробове без кръст и без знак на тях? 

Може би се чудите по какъв начин може по едно и също време да се хвали убийството на деца и да се приказва за обич към близък? 

Грешката, драги слушатели, е в това, че си мислите, че има „ теория “ там, където има единствено и само боязън и завист, родена от тоя боязън. Страх от света, който не познаваш, тъй като си неграмотен; и завист към света, който не разбираш. И предпочитание всички да са „ равни “ – сиреч, да ги пернат в калта долу при тебе – и да ти доставят удоволствието да видиш всички потъпкани и смачкани. „ Равни “. Така работят тези „ доктрини “. А неща като вяра и „ водачи “ са единствено детайлности в супата от към този момент модифициран и върнат назад в мозъчната паница обяд. 

Да ви е цветущ новия Батман, по този начин обичан от съветските Батмани. А, в случай че се чудите каква работа ще прави (освен покупко-продажби с имоти), то ще би трябвало да потърсите в Гугъл какво значи думата „ агитация “. 

А на „ консервите “ (по Бай Ганьо, а и се изписва по-лесно от „ консерватори “), които не обичат нищо да се трансформира и все си циклят на мантрата: „ религията ни е избавила от турско иго “, ще пожелаем да им е радостно съветското иго. Лека и безаварийна, приятели! А и тъй като не обичат да им се сменят нещата и си мислят, че нещо било годно в 18 и 19 век, просто ТРЯБВА да е годно и през днешния ден (по инерция), ще им препоръчаме да зарежат интернета, а като са почнали – и електричеството (щото в 18 и 19 век… нали!), и къпането (за някои от тях имаме едно съмнение по тая част…), да зарежат и колите, и малкия екран. Дано се излъжат да прочетат някоя брошура. Може и с картинки. 

_______________________

Този коментар показва персоналното мнение (и душевно състояние) на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg (или със здравия разум).

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР