Това злополучно правителство ще остане в историята на България как

...
Това злополучно правителство ще остане в историята на България как
Коментари Харесай

Теменужка Петкова се съмнява, че танкерите с газ ще дойдат у нас

Това злощастно държавно управление ще остане в историята на България по какъв начин не би трябвало да се ръководи с неистини, операции и с внушения и по какъв начин страната не би трябвало да се ръководи с ненавист към политическия конкурент.

Това съобщи някогашният енергиен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Теменужка Петкова пред БиТиВи.

Тя дефинира като спешен пиар контрактуваните седем танкера с полутечен газ като блян да се трансферират проблемите с газа към служебното държавно управление и президента Румен Радев. Според нея никой не знае на каква цена ще бъде купуван втечнения газ. Когато министър председателят в оставка Кирил Петков споделя, че нещо ще се намали в енергоносителите, то тя върви внезапно нагоре, уточни Петкова.

Големият проблем е, че се пуска нещо в медиите, само че никой не споделя по какъв начин втечненият газ ще стигне до България, посочи Петкова. Нито са резервирали потенциал, нито са обезпечили опция по какъв начин втечнения газ до страната ни. Теменужка Петкова се съмнява, че 7 танкера ще стигнат до България, а това, както се изрази тя, е един спешен пиар и прекачване отговорността към идващите държавни управления.
 Петков разгласи 7 целта на сбогуване
Петков разгласи 7 целта на сбогуване

Това стана на последното съвещание на Министерски съвет

Бившият енергиен министър не сподели дали, в случай че ГЕРБ са във властта под някаква форма ще върнат Газпром, а би трябвало да следват линията, която задава Европейския съюз по отношение на държавите-членки . Правителството трябвало търси други възможности за доставките на природен газ, уточни тя.

Според Теменужка Петкова е положително решение. Тя счита, че Иванов е виновен човек и няма да избяга от отговорностите си.

Петкова отхвърли изказванията, че " Възраждане " са патерица на ГЕРБ.

Тя посочи, че ГЕРБ са в положителни връзки с Има Такъв Народ, откакто излезли в съпротива.

Теменужка Петкова не изключва коалиция с партиите, които водачът на ГЕРБ е сложил като условия.
 Газ няма и няма да стига още от август, сигнализират от ГЕРБ
Газ няма и няма да стига още от август, сигнализират от ГЕРБ

От октомври нататък дефицитът ще е 70%
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР