Това заявиха пред Нова телевизия родителите на Цвета Таскова -

...
Това заявиха пред Нова телевизия родителите на Цвета Таскова -
Коментари Харесай

Родителите на шофьорката, блъснала автобуса: Тя не е убиец

Това обявиха пред Нова телевизия родителите на Цвета Таскова - шофьорката, която бе упрекната за тежката автобусна злополука на автомагистрала "Тракия ".

На 13 април след конфликт сред колата на 29-годишната плевенчанка и рейс на "Юнион Ивкони " починаха шестима души, а над 20 бяха ранени.

Софийският областен съд остави за непрекъснато в ареста Таскова. "Не чакам хората да ме схванат. Съжалявам. Поднасям откровените си съболезнования. Надявам се да оздравеят хората, които са в болница ", плачейки съобщи пред магистратите плевенчанката.

Мария Таскова описа, че щерка й й е позвънила незабавно след злополуката.

"Мамо, стана злополука. Има жертви. Горките хора! Горките хора, има жертви! Аз се изненадах - на това хубаво време няма никакви предпоставки. В този миг чух, че някой сподели: "Обадете се на 112. Цвета сподели, че към този момент се е обадила два пъти на 112. И приключихме диалога ", спомня си Мария.

"Очевидно има огромна разлика в масата на тези транспортни средства. Едното е дребно незначително - 1 звук, а другото е 18 тона. И аз не можех да си показва по какъв начин Цвета ще удари този рейс и ще го блъсне в канавката. Жалко за жертвите ", споделя бащата Рангел Тасков, който е водач и образова летци.

"На другия ден в Окръжна прокуратура за мярките успяхме да се забележим за 10 минути. И тя единствено повтаряше: "Татко, не съм палач! Не съм палач! ", описа той.

През сълзи бащата бе безапелационен, че ще пази щерка си до последно. Рангел Тасков добави, че не схваща по какъв начин се приказва, че Цвета е отговорна без да са подготвени експертизите по случая.

Родителите на Цвета настояват, че тя е отличен водач. Те обмисляли да се срещнат с околните на жертвите и с потърпевшите, само че се опасяват от реакциите им.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР