Това заяви заместник-председателят на германския парламент Волфганг Кубицки. Коментарите му

...
Това заяви заместник-председателят на германския парламент Волфганг Кубицки. Коментарите му
Коментари Харесай

Зам.-шефът на германския парламент: Да се разреши ”Северен поток” 2, за да не мръзнат хората през зимата

Това съобщи заместник-председателят на немския парламент Волфганг Кубицки. Коментарите му провокираха остра реакция от страна на Киев, където външният министър Дмитрий Кулеба съобщи, че " пристрастяването към съветския газ убива ", съобщи БГНЕС.

Газопроводът е приключен, само че в края на февруари Берлин отхвърли да позволи стартирането му в употреба в отговор на съветската инвазия в Украйна. Кубицки, член на Свободните демократи (СДП) на финансовия министър Кристиан Линднер, прикани за активиране на газопровода " допустимо най-скоро ", с цел да се изпълнят газовите складове преди зимата.

Той съобщи, че " Няма рационална причина да не се отвори " Северен поток 2 ", защото Германия към този момент получава газ по по-стария газопровод " Северен поток " от Русия към Германия. „ Получаването на газ от " Северен поток 2 " не е по-неморално, в сравнение с от " Северен поток 1 ". Това е просто друга тръба ", сподели Кубицки.

Вносът през " Северен поток " неотдавна спадна до едвам 20% от потенциала. " Газпром " разгласи като причина забавеното връщане на газова турбина, само че съгласно немски и европейски чиновници решението е по-скоро политически стимулирано.

Кубицки съобщи, че с откриването на " Северен поток 2 " ще се разбере дали съветският президент Владимир Путин е подготвен да усили доставките на газ за Германия. Миналия месец той сподели: " Все още имаме един подготвен маршрут - това е " Северен поток 2 ". Можем да го пуснем в употреба. "

Няколко членове на СДП разкритикуваха забележките на Кубицки. " Северен поток 2 " е мъртъв ", съобщи Мари-Агнес Щрак Цимерман, народен представител от СДП, която ръководи комисията по защита в Бундестага.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР