Това заяви зам.-председателят на БСП Ирена Анастасова в ефира на

...
Това заяви зам.-председателят на БСП Ирена Анастасова в ефира на
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: БСП показа добрия пример в 46-ото Народно събрание

Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова в ефира на радио “Фокус “.

По думите ѝ с държанието си в 45-то и 46-то Народно заседание Българска социалистическа партия е посочила, че има воля за разговор. По мнението й по време на договарянията на Българска социалистическа партия с представители на “Има подобен народ “ и “Изправи се БГ! Ние идваме “ си е проличало, че когато диалозите се водят на експертно равнище, се реализират резултати. „ Има изискване за разговор, въпросът е партиите да преглътнат егото си и аз считам, че коалиция “БСП за България “ показахме положителния образец в 46-то Народно заседание и нека в идващия парламент да има повече разсъдък и воля за разговор и да можем да променим модела против който сякаш всички се стоят. “

На въпроса какви са настройките на Българска социалистическа партия за новите избори Ирена Анастасова отговори: „ Нямаме какво толкоз да променяме в предизборната си стратегия, тъй като последните 5 години сме отстоявали главните ни визии и то не просто на думи, а и във тип на оферти за законодателни промени, във тип на оферти за нови закони, които сме внасяли в Народното събрание, само че заради обстоятелството, че бяхме малцинство в 44-то Народно заседание, те не можаха да бъдат осъществени. “

По думите ѝ тези позиции левицата е отстоявала и в 46-ото Народно заседание като актуализацията на бюджета, защото във импортирания вид от служебния кабинет не е било ясно къде и защо ще отидат над 1 милиарда лева „ Успяхме да разбием тези средства по съответните пера. За нас това бяха значимите неща - втората година от майчинството, средствата за коронавирус ограниченията и актуализацията на пенсиите “, изясни тя.

Според зам.-председателя на Българска социалистическа партия доверието на хората се печели мъчно и се губи доста елементарно: „ Години наред ние стоим устойчиво и поредно, и се надявам хората да са оценили това “, съобщи Ирена Анастасова. Тя добави, че Българска социалистическа партия постоянно е била обърната към милионите трудови хора, които имат потребност от поддръжка на страната.

Във връзка с новия политически план “Продължаваме смяната “ Анастасова разяснява, че не са съумели с “Екогласност “, тъй като хората там са поредни и кардинални. „ Ракетоносител постоянно ще се откри, само че по-важното в тази ситуация е да забележим каква е смяната им, тъй като до момента не знаем. В момента ние гледаме техните поръчки за присъединяване в политиката, дано да забележим съответни стратегии и цели, и тогава можем да приказваме “, сподели още тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР