Това заяви валията на града Васип Шахин, цитиран от в."Хюриет

...
Това заяви валията на града Васип Шахин, цитиран от в."Хюриет
Коментари Харесай

Истанбул окупиран от полиция

Това съобщи валията на града Васип Шахин, представен от в. "Хюриет дейли нюз " и Българска телеграфна агенция.
Той сподели също, че служители на реда ще бъдат ситуирани за защита на характерни места в града.

Валията посочи, че 37 000 служители на реда и 4000 представители на жандармерията ще бъдат мобилизирани в новогодишната нощ в Истанбул, с цел да може хората да честват "спокойно ".

Предупредили сме увеселителните заведения, които имат личен личен състав за защита, да вземат защитни ограничения там, сподели Шахин пред кореспонденти през вчерашния ден.

Той добави, че в допълнение са взети ограничения и в сфери като опазване на здравето, превоз и други области, които създали лични проекти за сигурност.

На 20 декември управляващите не разрешиха празнувания на Нова година на известния истанбулски площад Таксим, опасявайки се за сигурността. На 25 декември община Бешикташ, намираща се в центъра на града, разгласи, че прояви в новогодишната нощ, планувани на площад Барбарос в общината, няма да бъдат позволени, аргументирайки се още веднъж с безпокойства за сигурността.

Община Шишли също забрани празнуваният на публични места.
Удвоени са и ограниченията за сигурност в квартал Бейоглу.

Повишените ограничения за сигурност се подхващат преди първата годишнина от кървавото нахлуване в новогодишната нощ на 1 януари 2017 година в клуб Реина в Истанбул, при което бяха убити минимум 39 души, а 79 души бяха ранени.

Отговорност за нападението пое групировката "Ислямска страна ". Извършителят - узбекският жител Абдулгадир Машарипов - бе хванат след близо едномесечно следене. Съдебен развой против обвинени за нападението, в това число Машарипов, стартира този месец.

Турската полиция през вчерашния ден е задържала при обособени интервенции в 12 окръга на страната общо 120 души, в това число сирийски и иракски жители, обвинени за връзки с "Ислямска страна ", съобщи Анадолската организация.

Спомен за убийството на посланика

Турската полиция арестува уредника на фотоизложба в Анкара, на чието разкриване през декември м.г. беше погубен съветския дипломат Андрей Карлов, заяви Франс прес, като се базира на държавни медии.

Мустафа Тимур Йозкан бил подложен в прелиминарен арест по решение на арбитър от Анкара за преднамерено присъединяване в ликвидиране, съобщи Анадолската организация.

Йозкан, който беше провел фотографска галерия на съветски пейзажи в изложба в квартал Чанкая, към този момент беше арестуван през януари, само че по-късно бе освободен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР