Това заяви в сутрешния блок на тв Черно море“ Добромир

...
Това заяви в сутрешния блок на тв Черно море“ Добромир
Коментари Харесай

Експерт: Варненци са по-пресметливи при покупките на имоти на зелено“


Това съобщи в утринния блок на тв " Черно море “ Добромир Ганев, ръководител на Националното съдружие " Недвижими парцели “. 

" Варненци са по-хладни и по-пресметливи в отношението си към покупките " на зелено “, до момента в който в София този развой е по-видим. На пазара във Варна през първото шестмесечие на актуалната година има общо над 500 – 600 хиляди кв.м. РЗП издадени разрешителни плюс стартирано ново строителство, което е сериозна цифра. Една част от тези планове евентуално разчитат на продажби " на зелено “. Пазарът е постоянен от позиция на равновесие сред търсене и предложение, строителната интензивност е висока, плановете са хубави, формалните данни не демонстрират повече от 3 - 4 % растеж на цените. Данните демонстрират също, че новото строителство има по-ниски стойности от остарялото. Пазарът е добър, предвидим, с положително предложение и със доста по-дисциплинирани купувачи и от разрастващ се трансформира в зрял “, сподели той. 

За тригодишен интервал от време София бележи растеж с към 30%, Варна, и Пловдив с 23 -25%, което е в границите на 7-8% средногодишен растеж.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР