Това заяви в предаването На фокус по Нова телевизия съдия

...
Това заяви в предаването На фокус по Нова телевизия съдия
Коментари Харесай

Нели Куцкова: Чувала съм, че Нотариуса е главатар на имотната мафия

Това съобщи в предаването " На фокус " по Нова телевизия арбитър Нели Куцкова по отношение на убийството на Мартин Божанов - Нотариуса.

 

Според нея измамите са се осъществявали посредством хора, които подписвали прелиминарен контракт, без да знаят какво подписват в действителност.

 

" Става дума нормално за възрастни или хора с душевен болести. Важни са почерковите експертизи. При идващ избор на основен прокурор би трябвало да се търсят самостоятелни, а не услужливи хора. Такива рядко биват избирани, само че съм оптимист. Много постоянно по делата се усеща къде се е намесила имотната мафия. Чувала съм, че Божанов има контакти в спецсъда, във всички клонове на правораздаването и Министерство на вътрешните работи. Петьо Петров - Еврото е работил повече по наказателни каузи, а Божанов - по такива за недвижимо имущество ", уточни експертът.

Тя показа, че не е чувала за частен клуб на магистрати и съдии. " Това е добра тематика за следствие, тъй като, че има корупция никой не се съмнява и не е редно всичко да се замита под килима. Ако сътрудници са влизали там с пропускателен режим, това е съображение за съществени пояснения. Не всички са корумпирани, би трябвало да се знае обаче кои са. Със сигурност след гибелта му мъчно ще се разкрият неговите съучастници, само че при добросъвестно следствие, може да се нанесат съществени пробойни на незаконната му мрежа, тъй че да спре да действа ", изрази вяра съдията.

 

Във връзка с информациите, че двама съдии от Луковит и София са били заплашвани от убития Мартин Божанов да вземат решение каузи в негова изгода, Куцкова означи следното: " Заплахите към Лазаров и Цариградска ги караха не толкоз да се усещат застрашени, а по-скоро омерзени, че им се подрежда какво да вършат. Специално от Лазаров знам, че са го викали в ГДБОП да го питат дали е взел рушвет ", разкри специалистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР