Това заяви в предаването Денят с Веселин Дремджиев адв. Румяна

...
Това заяви в предаването Денят с Веселин Дремджиев адв. Румяна
Коментари Харесай

Румяна Ченалова: Съдбата на Пеевски няма да е никак добра и той знае какво ще му се случи

Това съобщи в предаването " Денят с Веселин Дремджиев " адв. Румяна Ченалова.

Според нея Пеевски може би се пробва да стане предпазен очевидец и договаря със съответните служби в Съединени американски щати. Това обаче е малко евентуално да се случи. Причината - закононарушенията му са прекомерно огромни и не са единствено в България. Те са свързани с тероризма, опиатите и са задоволително доста, с цел да изтърпи дълго наказване.

В записа, кръстен " Двете каки " с присъединяване на Румяна Ченалова и Владимира Янева за пръв път се загатва къщата в Барселона. Казусът попадна в полезрението на каталунските управляващи предходната година и към днешна дата е ясно, че се води следствие за пране на пари, в което е забъркано и името на премиера в оставка Бойко Борисов. Знае се още, че Борисов е разпитан, само че нищо повече.

" В Барселона следствието не е прекъснато и продължава. Може би само позицията на Борисов е бавило завършването на производството, само че никога то няма да бъде прекъснато и може би доста скоро след съставянето на ужасяващото го служебно държавно управление или кабинет, ще има резултати”, разяснява още Ченалова.

Тя дефинира държанието на водача на ГЕРБ като всекидневно скандално.

" Мисля си, че тези хора са доста уплашени, тъй като за толкоз доста години във властта те развиха една наркотична взаимозависимост към властта. Мисълта, че тя им се изплъзва и на следващия ден ще изгубят всички благоприятни условия, които имат, ги докарва до тъкмо такава нервност ", разяснява Ченалова и добави:

" Преди 11 година се качиха на върха на стълбата на Смирненски, само че не помниха да гледат надолу. Забравиха, че съществува и друга реалност. Тяхното тракане, меко казано невъзпитано, пошло поведение… Тези хора неведнъж заявяваха какъв огромен опит имат, с едно ехидно и пренебрежително отношение се обръщат към новопредставените партии в Народното събрание. Тези хора доведоха България до това положение с това си самочувствие и своята неначетеност и непросветеност ".

Прокуратурата има задоволително учредения по всички данни да изиска публично копие от протокол и да стартира инспекция по това, което споделя Илия Златанов, съобщи още Ченалова. Според нея е имало задоволително данни и в публикуваните от Антикорупционния фонд разкрития в " Осемте джуджета.

" Много каузи буксуват, прекъснати са евентуално, няма спънка да се възобновят. Трябва да имаме един основен прокурор, който има силата, смелостта, отговорността и потенциала да направи проверка и на тези каузи. Всички те би трябвало да се ревизират, да се види кои от тях могат да бъдат възобновени ", разяснява още Ченалова.

Тя не счита, че въпросът с основния прокурор ще бъде решен в границите на този парламент. За да се случи това би трябвало да бъде изменена Конституцията, а 60 души да подпишат проектозакона.

" Отделно от това се изисква и характерно квалифицирано болшинство за приемане на смяна на Конституцията. Предложенията са положителни. Към сегашния миг няма спънка Пленумът на Висш съдебен съвет да направи предложение за налагане на наказване и на основния прокурор, и на ръководителите на съдилищата. Но процедурата е тежка, тромава и мудна. Дори да се промени Закона за правосъдната власт, той няма по какъв начин да е в несъгласие с Конституцията - в случай че тя не е изменена, нищо не може да се случи ", добави Ченалова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР