Това заяви в предаването Денят с Веселин Дремджиев адв. Андрей

...
Това заяви в предаването Денят с Веселин Дремджиев адв. Андрей
Коментари Харесай

Андрей Янкулов: Органите за борба с корупцията са създадени, за д...

Това съобщи в предаването " Денят с Веселин Дремджиев " адв. Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд. 

" Имали сме основани голям брой разнообразни органи, натоварени със задачата официално да се борят с политическата корупция, само че в никакъв случай не са получавали действителен мандат да го създадат. Видяхме го и при основаването на Спецпрокуратурата и наказателния съд, и с множеството промени в антикорупционното законодателство, другата настройка на антикорупционните органи. През 5-6 години се прави фрапантна смяна в метода, по който наподобява институционалната рамка за битка с корупцията. Този антикорупционен мастодонт КПКОНПИ, основан през 2018 година, в този момент се прекрои още веднъж, без да се проучват резултатите му. А те са нулеви, тъй като в никакъв случай тези органи не получиха действителен мандат да се борят с политическата корупция ", добави той. 

Янкулов разяснява и решението си да откаже да заеме поста на вътрешен министър в това държавно управление. 

" Нямаше по какъв начин да заема поста на вътрешен министър, тъй като в тази комплицирана управническа коалиция, която се обрисуваше, нямаше по какъв начин да мине един подобен пост, без нужното лавиране сред ползите на другите участия в обединението. Прецених, че не съм индивидът, който би могъл да заеме една такава позиция и да извърши това лавиране ", съобщи Янкулов. 

По думите му на митингите против Българския футболен съюз и Борислав Михайлов, по време на които се стигна до съществени конфликти с полицията, униформените са употребявали несъразмерна мощ, а неналичието на политическа реакция, която да осъди тези дейности, по-скоро ги предизвиква. 

" Използваше се несъразмерна мощ при преодоляване на този митинг и не му се дава безапелационната оценка, че се касае за несправяне с ръководството на процесите по време на този развой. Беше належащо изрично да се каже, че такова държание от полицията е неприемливо. Остана посланието на политическото и професионалното управление, че това са изолирани прояви и съответните лица ще понесат отговорността си ", уточни Янкулов. 

Според него сме станали очевидци на " типичен побой на хора от длъжностни лица ". 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР