Това заяви в предаването Денят с В. Дремджиев бившият вътрешен

...
Това заяви в предаването Денят с В. Дремджиев бившият вътрешен
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Сарафов е говорител на друга политическа линия

Това съобщи в предаването " Денят с В. Дремджиев " някогашният вътрешен министър Бойко Рашков във връзка на последните събития, свързани с повишението на напрежението към фигурата на основния прокурор.

 

Рашков не сподели коя е тази политическа линия.

 

Запитан дали счита, че в случай че има държавно управление " Габриел ", то ще съумее да сформира болшинство, което да направи измененията във Висш съдебен съвет и да бъде определен нов основен прокурор, някогашният вътрешен министър отговори, че няма да могат да се създадат позитивни промени в областта на правосъдната власт от позиция на избора на членове на Висш съдебен съвет.

 

" Борисов добре знае, че отсъствието на Гешев би заплашило неговата лична сигурност. Гешев, по сходство на Борисов, приказва нещо, само че то не се случва. Те започнаха доста да си наподобяват в държанието и изрече. Ние чакаме Гешев да разгласи резултата от това следствие за пачките с евро и златните кюлчета в нощното шкафче на Борисов от доста време. Той непрекъснато приказва пред медиите, че ще има резултат, само че подобен не виждаме ", означи Рашков.

 

По думите му пластовете в прокуратурата са почнали да се разместват, което съгласно него е позитивно за обществото.

 

На въпроса кой задейства Сарафов, с цел да направи своите бомбастични изказвания, някогашният вътрешен министър сподели, че в обществото би трябвало да бъдат изнесени няколко версии за така наречен гърмеж.

 

" Имам няколко версии за опита за нападение против Гешев. Първо, допустимо е господин Сарафов към този момент да не може да устоя на политизирането на прокуратурата. Аз съм склонен с това негово държание, тъй като доста преди него, когато подготвяхме сигнала до Висш съдебен съвет, за разглеждането на държанието на основния прокурор Гешев и за възможното премахване на длъжността, която той заема. Този сигнал изобилстваше с образци, които сочеха към това, че Гешев прокарва политиката на ръководещите към оня миг, държавното управление на ГЕРБ, в прокуратурата. Че извършва инструкции на някогашния министър председател Борисов. Сега чух с изненадата и задоволство, че това се декларира и от зам.-главния прокурор и шеф на Национална следствена служба Сарафов ", безапелационен бе Рашков.

 

" Втората версия е, че Гешев стартира да става неуместен, в това число за тези, които го сложиха на трона. Ние знаем, че такива инструкции идват от Банкя за всеки основен прокурор. Това е необятно известно на българската общност. Очевидно по тази линия и Гешев се е възползвал ", сподели още той.

 

Той акцентира, че следва кардиналната позиция, която е декларирана още преди месец, че няма да поддържа държавно управление на ГЕРБ.

 

" Ние не можем да подкрепим подобен представител, това е политически мотив. Фигурата на Габриел е много противоречива - още през днешния ден стартира да се спори дали тя има докторска степен, в случай че тази нечиста сделка се окаже действителна, подобен човек не заслужава да заеме премиерския пост ", добави някогашният вътрешен министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР