Това заяви в предаването Честно казано с Люба Кулезич поетът

...
Това заяви в предаването Честно казано с Люба Кулезич поетът
Коментари Харесай

Николай Милчев: На умрели лисици се правят партиите на статуквото. Надяват се новите да се провалят

Това съобщи в предаването " Честно казано с Люба Кулезич " поетът и журналист Николай Милчев.

Той разяснява следизборната конюнктура у нас. Часове откакто стана явен изборният резултат от балотажа Милчев разгласява есе, в което прикани Румен Радев и Илияна Йотова да " внимават в картинката " и предизвести - хората с костюмчетата по стълбата са рискови:

" Видяхте ли какъв брой хора потеглиха след него по тая стълба – ще си счупят краката да вървят нагоре. Вярно, в този момент е време за фойерверки и шампанско, за хора и ръченици, за кимане с глава и утвърждение, само че стълбата, стълбата... И новите костюмчета... Те са безконечни, само че и рискови, господин Президент ", написа преди към седмица Милчев.

" Опасявам се от многото гласове, които ще чуем в този момент за несмиряване, от които години наред не чувахме нищо. В момента излизат обстоятелства от хора, които не са говорили тези неща доскоро. Въртележка от кончета се върти. Това е лунапарк, латерна. Започват да се явяват и други гласове и сложното е да се разбере кой го прави поради стълбата и кой го прави поради това, че естественото му положение е да е почтен и честен ", уточни Милчев.

Той изрази вяра, че държавно управление ще може да се сформира. Проблемът съгласно него е в това, че не се случва това, което се приказва обществено.

" Нерпепкъснато се приказва, че не са значими личностите. само че след това се опира до това. Днес слушах Кристиан Вигенин, който направи подмятания и сподели, че би трябвало да се взе участие с партийни фигури, с цел да се ангажират партиите, а не да се бяга от специалисти ", разяснява още Милчев.

Поетът разяснява и изборната интензивност в Турция. Според него е била разиграна етническата карта.

" Показаха какво могат и каква война могат да разпалят. Това бе политическо военно образование по границата ", уточни Милчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР