Това заяви в предаването Честно казано с Люба Кулезич бившият

...
Това заяви в предаването Честно казано с Люба Кулезич бившият
Коментари Харесай

Бойко Ноев за американските сенатори: Това значи ”Ние знаем”

Това съобщи в предаването " Честно казано с Люба Кулезич " някогашният боен министър и дипломат на България в Организация на обединените нации Бойко Ноев.

Повод за думите му е скандалната позиция на двамата американски сенатори Боб Менендез и Джим Риш. В нея бе установена продължаващата и необятно публикувана корупция у нас, проблемите с медийната независимост, политизирането на правосъдната власт и редица други закани за върховенството на закона. Според Съединени американски щати по този метод се заплашват двустранните връзки сред Съединени американски щати и България.

" По-ясно от това няма по какъв начин да се каже ", счита Ноев.

" Това значи " Ние знаем ". Аз знам, че те знаят. Затова Борисов е поканил Даниел Митов като втори в листата си, с цел да затвърди позицията си към Съединени американски щати. Това са наивни ходове ", счете още Борисов.

" Друг е въпросът по какъв начин " скаутите " на Борисов, както бяха наречени от някои медии, поясниха изказването. Коментаторите са на две - болшинството осмя двамата " скаути " (зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев и Даниел Митов, бел.ред.), които считат, че нямало значение това изявление. Това са смешни неща... ", уточни още Ноев и цитира двете ранглисти, които слагат страната ни на дъното в Европейски Съюз - най-корумпирана (според " Трансперънси интернешънъл " ) и с най-лоша медийна независимост (според " Репортери без граници " ).

Твърденията, че сенаторите са корумпирани ще имат последици, счита Ноев.

" Тези неща няма да останат по този начин. Хората, които приказват тези нелепости под една или друга форма ще схванат следствията от думите си. Това не се не помни ", уточни още Ноев.

По разногласието с Република Северна Македония и решението страната ни да блокира пътя на прилежащата нам страна към Европейски Съюз Ноев уточни - всичко е резултат от битовото схващане на Борисов за геополитика.

" Делегирането на права на Екатерина Захариева да взема решение въпроси, без да има знания, доведоха България до тази интернационална изолираност ", счита още Ноев.

По думите му прилежащите страни се нервират от лекотата, с която страната ни показва този " псевдопатриотизъм ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР