Това заяви в предаването 120 минути“ бившият специален координатор на

...
Това заяви в предаването 120 минути“ бившият специален координатор на
Коментари Харесай

Николай Младенов: Ключовият въпрос за Израел е освобождаването на...

Това съобщи в предаването „ 120 минути “ някогашният специфичен координатор на Организация на обединените нации за мирния развой в Близкия изток и сегашен общоприет шеф на Дипломатическата академия " Ануар Гаргаш " в ОАЕ Николай Младенов от Дубай.

 

„ За страдание това, което видяхме през последните дни е, че договорката, която беше направена за освобождение на заложниците завърши и военните дейности започнаха още веднъж. Трудно е да се планува дали ще има втора такава пауза, и дали ще се стигне до друга договореност за освобождение на заложници, или ходът на военните дейности ще би трябвало да продължи в един много дълъг интервал, който ще бъде извънредно противен и тежък за всички “, разяснява Младенов.

 

По думите му ролята на интернационалната общественост за спора е доста значима. “Тя би трябвало да бъде ориентирана към филантропична помощ на цивилните, които са наранени от този спор - изваждането им от района на конфликт. Трябва да има политически послания, които на мен ми липсват. Конфликтът в Газа не би трябвало да се трансформира единствено в филантропичен, в този момент е моментът, е който би трябвало да се стартират диалози за това по какъв начин ще наподобява Ивицата Газа след края на дейните военни дейности “, изясни той.

 

Младенов изрази мнение и по отношение на годишната среща на върха климата в Дубай. „ В продължение на 50 години на създаване на една стопанска система, която би трябвало да се диверсифицира от петрола към други източници на икономическо развиване, ОАЕ разчитат на едвам 30% от Брутният вътрешен продукт на приходите от нефт. Диверсификацията е първата тематика, а втората са договарянията за климата “, означи някогашният специфичен координатор на Организация на обединените нации за мирния развой в Близкия изток.

 

Специалистът разяснява въпроса за това по какъв начин в Дубай един до друг застават руснаци, китайци и американци, евреи и араби, както и по какъв начин това способства за събаряне на напрежението в района сега. „ Много страни търсят метод, по който да запазят връзките си с всичките центрове на икономическо развиване и на политическо въздействие и ОАЕ са съвършен образец за това. Самата страна разчита за просперитета си на търговията, вложенията, на финансовите пазари, на опцията да има отворена стопанска система към целия свят, нещо което сега е от огромно опасност. Политиката, която тук работи е на отваряне на стопанската система още повече. Трудно е да се планува какъв брой ще бъде сполучлив този модел “, счита той.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР