Това заяви в началото на днешното правителствено заседание служебният премиер

...
Това заяви в началото на днешното правителствено заседание служебният премиер
Коментари Харесай

Кабинетът “Донев” бил “за” дефицит от 3%, но депутатите да измислят как да стане

Това съобщи при започване на днешното държавно съвещание служебният министър председател Гълъб Донев. 

 

Заложеният в проектобюджета на кабинета недостиг от 6.4% провокира реакции. От ПП-ДБ и ГЕРБ през вчерашния ден се схванаха, че няма да го поддържат и се оповестиха за недостиг от 3%. От Българска социалистическа партия също оповестиха, че няма да поддържат план-сметката на служебното държавно управление с претекст, че има голословни разноски, занижени доходи.

 

Донев уточни, че служебното държавно управление не трансферира отговорността върху депутатите. 

 

“След като концепциите ни за приходни ограничения не бяха признати, отговорно и рационално е да представим пред Народното събрание бюджет, създаден по в този момент настоящото законодателство. Превръщането на процедурата в хватка за печелене на време е ход, от който ще изгубят и жителите и бизнеса. Оттук насетне дейностите по отношение на финансовия проект на страната за 2023 ще приказват за същинските планове ", сподели служебният министър-председател.

 

Днес изтича срокът, в който служебното държавно управление би трябвало да внесе бюджетните закони в Народното събрание. Очаква се това да стане незабавно откакто те бъдат утвърдени от Министерския съвет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР