Това заяви в изказването си пред Европейския парламент Иво Христов,

...
Това заяви в изказването си пред Европейския парламент Иво Христов,
Коментари Харесай

Иво Христов в Страсбург: Бойко Борисов изпита пороците на системата, която сам създаде

Това съобщи в изявлението си пред Европейския парламент Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал (S&D). В рамките на пленарното съвещание в Страсбург евродепутатите разискаха ареста на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

„ Години наред Европейската комисия се отчиташе на всеки шест месеца със стандартен и безформен отчет по отношение на проблемите в правораздаването и публичния ред. Мониторингът бе трансфорат в инструмент за политическо въздействие върху вътрешната политика. Проблемите се задълбочаваха. Злоупотребите се множаха “, сподели още Иво Христов.  

 

По думите му, партийната приложимост на силовите ведомства у нас е остаряла, антидемократична процедура.

 

„ Трябваше Борисов да изпита пороците на системата, която самичък сътвори, с цел да дочакаме най-накрая Европа да обърне внимание на произвола в българските институции. А той не е от през вчерашния ден “.

 

Иво Христов сподели още: „ Крайно време е Брюксел да огледа кардинално на българските проблеми. Да излезе от порочната скица, която покровителства тогавашните ръководещи като свои хора, хората на Брюксел в София. Да чуе гласа на българите, които желаеха да затворят тази страница от нашата история “.

 

„ Г-н Вебер, би трябвало да Ви отчайвам. Въпреки това предизборно шоу, връщане обратно няма да има “, обърна се Христов към водача на ЕНП Манфред Вебер, който неколкократно съобщи поддръжката си за Бойко Борисов.

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР