Това заяви в интервю за Нова телевизия Глеб Ирисов, който

...
Това заяви в интервю за Нова телевизия Глеб Ирисов, който
Коментари Харесай

Бивш руски офицер: Очевидно Путин страда от шизофрения, може и да натисне червеното копче

Това съобщи в изявление за Нова телевизия Глеб Ирисов, който до неотдавна е работел като военен кореспондент за съветската новинарска организация ТАСС. Преди това известно време е бил офицер в съветската войска. " Основната причина, заради която напуснах поста си в съветската войска през 2020-та година бяха сериозните равнища на корупция, на които станах очевидец. За мен цялостната обстановка там беше ужасна. След 2020 година стана невероятно за положителните и почтени хора да останат в съветската войска. Не става дума единствено за мен. Още доста офицери напуснаха постовете си. Основната причина беше корупцията и това, че те не желаеха да бъдат част от схемите. Като цяло можем да кажем, че съветската войска е доста корумпирана конструкция. Това е и главната причина за нейните провали по време на войната с Украйна. Нивото на уменията на съветските бойци е доста ниско ", уточни той. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5304

По думите му съветският боен министър се е трансформирал в един от най-корумпираните министри в историята. " Можем да кажем, че армията на Русия съставлява умалено копие на цялото население на страната. За страдание, през годините съветското държавно управление ставаше все по-корумпирано. Това се придвижи и в армията.За армията на Русия стана изцяло обикновено лоялните и комфортни хора да бъдат поставяни на значими позиции. В множеството случаи тъкмо тези лица са най-корумпирани. Те употребяват властта, с която разполагат, връзките си с държавното управление, с цел да изградят личния си разцвет да подсигурят благосъстоянието на фамилиите си. Това нещо съществува от върха на военната подчиненост до самото и дъно ", уточни Ирисов. 

По думите му Русия се трансформирала в аналог на нацистка Германия. " Да, тези хора може би в действителност имаха вяра, че ще могат да завладеят Украйна за няколко дни. Военните генерали и други представители на властта евентуално са били надълбоко уверени във верността на тази теза. Те са се подготвяли за подобен вид сюжет. За тях сега евентуално е много мъчно да оповестят на Путин истината за събитията, истината за тежките загуби и за хилядите съветски бойци, които са изгубили живота си на фронта ", уточни журналистът. 

Според него главната причина за войната е обстановката вътре в Русия. " Путин се опасяваше, че ще бъде свален от власт от личния си народ. Този негов боязън пристигна малко след последните избори, когато всички като че ли осъзнаха, че резултатът от тях е манипулиран по един или различен метод. Тогава, спомняте си, имаше и гражданско непокорство. Говоря за интервала сред 2017-та и 2018-та година. Предполагам, че това предизвика Путин да промени управническата си политика и гледните си точки. Той осъзна, че е невероятно да спреш хората, да спреш обществото от това да показват неодоволството си по отношение на него и делата му. Според мен болшинството от руснаците мразеха Путин преди началото на войната и режима му. Никой не вярваше на обещанията му. Това беше последният късмет на Путин да остане в ръководството. Войната беше единственият метод той да остане на върха в Русия. ", разяснява Ирисов. 

Мнението на журналиста е, че сигурно Русия е подценила Украйна. " Освен това, те не допускаха, че ще има такава вълна от съпричастност от страна на европейските страни, Съединените щати и света като цяло. Мисля си, че с изключение на, че подцениха армията на Украйна, руснаците надцениха и личната си военна мощност. Като някогашен съветски офицер аз съм наясно с същинските качества на съветската войска – те не са изключително доста ", уточни той. 

Той изрази боязън от това, че Путин може да употребява нуклеарно оръжие. " Нека не забравяме, че е допустимо Путин да натисне огромното алено копче и да реши да употребява нуклеарното оръжие в избран миг. Страхувам се, че ще го направи. От една страна той желае да резервира властта си, да защищити тези, които се намират в най-близкия му кръг. От друга страна обаче е явно, че той страда от някаква шизофрения или сходно ментално заболяване, тъй че несъмнено е непредвидим ", уточни Ирисов. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР