Това заяви в интервю за bTV управителят на Централната банка

...
Това заяви в интервю за bTV управителят на Централната банка
Коментари Харесай

БНБ с предписания по случая ”Мартин Петров”

Това съобщи в изявление за bTV шефът на Централната банка Димитър Радев.

По думите му, инспекцията е завършила през вчерашния ден, само че съответните наставления не могат да бъдат оповестени на този стадий, защото Мартин Петров към този момент заведе искова молба в Софийския градски съд против "Уникредит Булбанк ", с цел да му върнат източените 3,8 млн. лева Искът бе подаден на 28 ноември.

"Още повече тук става въпрос за надзорни ограничения и търговски връзки сред банка и неин клиент, които са обект на банкова загадка. Това, което можем да кажем е, че става въпрос за изолиран случай, който не съставлява риск за други клиенти на банката ", добави Радев.

Управителят на Българска народна банка добави, че откакто и двете страни в проблема не вършат публични изказвания, Централната банка не може да бъде техен представител. Димитър Радев изясни какъв е правилото, по който се работи в такива случаи.

"Принципът е, че при най-малки подозрения, че няма авторизация на заплащанията - парите би трябвало да бъдат възобновени ", сподели той.

На 17 ноември 38-годишният Мартин Петров сезира Софийската градска прокуратура за източени без негово познание 3,8 милиона лв. от сметките му в "Уникредит Булбанк ". В жалбата той твърди, че в интервала 2007 – 2017 година без негово познание, единодушие и автограф са осъществени над 450 платежни интервенции по 13 негови сметки.

В сигнала до прокуратурата са посочени няколко имена, измежду които това на персоналния банкер на Петров - Ирина Ч.А. и нейния брачен партньор. Оказва се обаче, че трудовият контракт на назначения му от трезора персонален банкер Ирина Ч.А. е преустановен още преди 10 месеца.

Мартин Петров декларира изрично, че тя в никакъв случай не е разполагала с нужното пълномощие, подписано по надлежния ред от нейния клиент за осъществяване на въпросните финансови интервенции. Повечето от тях са осъществени, до момента в който футболният ас е бил отвън България, зает с подготвителен развой и мачове на тимовете, за които е играл.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР