Това заяви в интервю за bTV Христо Стоичков, след като

...
Това заяви в интервю за bTV Христо Стоичков, след като
Коментари Харесай

Той Ни Извиси До Върховете, Ние Му Забихме Нож В Гърба! Разтърсващите Думи На Христо Стоичков Ни Пронизаха Сърцата: България Ми Показа

Това съобщи в изявление за bTV Христо Стоичков, откакто през вчерашния ден Министерството на външните работи започва процедура по неговото освобождение от поста почетен консул на България в Испания със седалище в Барселона поради „ влошената връзка с управляващите в страната ”.

Стоичков бе назначен за почетен консул с консулски окръг, обхващащ територията на самостоятелна област Каталуния и самостоятелна област Арагон с решение на Министерския съвет № 585 от 29 юли 2011 година

Очаква се през днешния ден казусът да бъде дискутиран на съвещанието на Министерски съвет.

„ Христо Стоичков от дълго време го е играл този мач и от дълго време не е на зеления килим. По-лошото е, че хората, които работят за България, единствено мога да им пожелая доста труд и да пазят ползите на България. Христо Стоичков е назначен за почетен консул с решение на Министерския съвет №585 от 29 юли 2011 година Пише по този начин: „ Настоящият документ е с годност за период от 5 години. ” От 2011-а до 2017-а не са 5 години... Срокът е изминал преди 14 месеца. И в този момент разбирам, че на Министерски съвет щяло да се гласоподава нещо. Какво, къде, по какъв начин? ”, попита Камата.

Стоичков добави, че няма нищо общо с Кралство Испания, тъй като няма мандат. Той нямал и право да подписва и издава документи.

„ Имам право да оказвам помощ на хората, както съм правил не един и два пъти - обаждал съм се в нашето посолство и консулство. За тези 14 месеца никой не ме е търсил, с цел да бъде продължен този мандат. Там има и отминалост. Рано или късно щеше да се разбере, че аз нямам нищо общо с функционалностите на почетен консул. Има си документи със период и отговорности - страната не ми е плащала, нито е плащала за офис, нито ток и телефон. И това вътре го написа тъкмо и ясно. Нещатен - по този начин написа. Ако някой желае да се направи трагичен, това си е негов проблем. Аз съм нещатен. ”, безапелационен бе Христо Стоичков.

Легендата на българския футбол сподели още, че не съжалява за думите си във връзка с вицепремиера на Испания Сорая Сантамария.

„ Не може в ХХІ век и 2017 година да гледаш кръв, принуждение, губени патрони, влачене на хора по земята - единствено с цел да покажеш, че си някой...Няма опрощение. Съжалявам само, че загатнах сина на въпросната вицепремиерка. Преди години пред Народното събрание имаше ударени хора и министър-председателят подаде оставка, с цел да няма кръв по улиците. Да съдиш за нещо, което е очевадно, да забраняваш референдум с принуждение - всички видяха защо става въпрос. Не е обикновено да няма разговор и да искаш да си по-силен с сходни способи. Нормално е хората да гласоподават, различен е въпросът дали решението им ще бъде признато от Европейски Съюз и Испания. Но хората по този начин са решили и аз ги поддържам ”, приключи Стоичков.

Снощи от Министерството на външните работи обориха Христо Стоичков с аргумента, че почетните консули нямат мандат.

" Пълномощията се приключват, когато реши Министерски съвет. На почетния консул издаваме документ, наименуван патент. Приемащата страна удостоверява единодушието си с различен документ, наименуван екзекватура. И двата нямат период ”, се показва в формалното известие на Министерство на външните работи до медиите.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР