Това заяви в интервю пред bTV главният секретар на МВР

...
Това заяви в интервю пред bTV главният секретар на МВР
Коментари Харесай

МВР обвини бащата на Адриан, че е затруднил работата им

Това съобщи в изявление пред bTV основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

25-годишният наследник на притежателя на "Софауто " Тони Златков - Адриан бе похитен на 30 август и след 12 дни в плен бе освободен от похитителите и оставен на пътя София-Самоков жив и здрав. По-късно бащата призна, че е водил една седмица договаряния и е платил откуп.

„ Това е негов избор, защото касае живота на детето му. Ние няма по какъв начин да го задължим той да го сложи в риск, тъй като за всяка наша интервенция без негово предпочитание ще бъдем упреквани , защото там въпреки всичко има заложник”, означи Маринов.

По думите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи обаче е значимо по случая да не изтича настояща информация и тези, които са направили закононарушението, да не се ориентират по изявленията до каква степен е стигнала работата на криминалистите.

"Екипът е приключил доста работа, само че това би трябвало да бъде облечено и с процесуална форма, с цел да бъде употребено като доказателство”, акцентира Младен Маринов. По думите му всичко, което от полицията са могли да съберат като доказателства, е направено.

Според основния секретар на Министерство на вътрешните работи се работи и по версията за група, която е работила единствено с цел да отмъсти или с цел да сплаши Тони Златков, и по версията за нова група, която би направила и последващо отвличане.

„ Всеки, който прави такова закононарушение, е безочлив. Но не може от едно такова деяние да преценим, се възстановява някаква група”, уточни Маринов.

Същевременно пред БНР шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов съобщи, че се надява напълно скоро да има арестувани за отвличането на 25-годишния Адриан Златков.

"Отвличането на Адриан Златков беше реалност. В Министерство на вътрешните работи има основан екип за работа и този екип е от най-хубавите чиновници от безусловно всички оперативни структури. Екипът, все още, работи сносно. Аз съм оптимист за изхода от работата по този случай, от това, което знам, че сътрудниците са достигнали. Надявам се в най-кратки периоди да имаме и арестувани ", съобщи Спиридонов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР