Това заяви в ефира наа bTV шефът на депутатите от

...
Това заяви в ефира наа bTV шефът на депутатите от
Коментари Харесай

Манолова: Истеричната реакция на ГЕРБ показва, че тези хора са гузни и крият нещо

Това съобщи в ефира наа bTV шефът на депутатите от " Изправи се! Мутри вън " Мая Манолова, която оглави Комисията за проверка на ръководството на Борисов, а през вчерашния ден провокира голям скандал и незабавна реакция от ГЕРБ поради нахлуването в " Булгартрансгаз ". Борисовите депутати желаеха оставката й. Членове на Комисията, без обаче тези от ГЕРБ, отидоха в сдружението, с цел да изискат " Булгартрансгаз " плановете на контракти от извършените публични поръчки, доклади за осъщественото строителство досега, заплащанията по газопреносната система и други документи, според стартовия лист за проверката, който комисията утвърди на първото си съвещание на 21 април 2021г. Депутатът съобщи, че шефът на " Булгартрансгаз " сега не е в постройката, макар уговорената среща за 16 часа. Разминават се обаче версиите за това били ли са поканени ГЕРБ на срещата или са отказали да участват.

Към 9 дружства са отправени запитвания. Става дума за тези с най-голям корупционен риск. Манолова обаче отхвърли да отговори ще има ли ново навлизане, в случай че се стигне до сходна обстановка.

" Комисията е задала 100 въпроса, не сме почнали работа. Представям си какъв плач ще настане сега в който ни показват документи и извикаме шефовете. Да, естествено е, че ще настъпи напрежение. Назначиха си представители в тези сдружения. Оставам ръководител ", отсече Манолова.

Тя съобщи, че депутатите на ГЕРБ са се объркали - към този момент не става въпрос за предходния парламент, който е " лазил " пред изпълнителната власт. По отношение на мораториума върху дейностите на ръководещите сега Манолова съобщи:

" Народно събрание е в право да забрани на министерски съвет да продължава да харчи пари в интервала, в който следва да бъде определен нов Министерски съвет и следва да се назначи ново държавно управление. Те подмениха всичко в енергетиката. Липсват стотици милиони левове ".

В понеделник от ГЕРБ внасят искане до Конституционния съд за оповестяване на това решение на 45-тото Народно заседание като противоречащо си с главния закон.

Предложението за намаляването на депутатските заплати пък не било популистко и народните представители не се целили в благосклонността на бедните хора.

" Това е нужно. Справедливо е в изискванията на рецесия, когато биднесът е без каквато и да е поддръжка. Нека е хората по най-високия ешелон на страната да живеят като българските жители. Когато българският народ е докаран до тотална бедност, когато министър председателят се хвали, че е дал 50 лв. на пенсионерите, аморално е висшите държавни чиновници, прислужниците на народа да живеят в лукс ", отсече Манолова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР