Това заяви в ефира на Нова телевизия Иван Костов, министър-председател

...
Това заяви в ефира на Нова телевизия Иван Костов, министър-председател
Коментари Харесай

Иван Костов: Руската пета колона постави на върха на страната сво...

Това съобщи в ефира на Нова телевизия Иван Костов, министър-председател на България в интервала 1997 - 2001 година

 

Той разяснява рецесията в Близкия изток, като уточни, че нашите управляващи се взряха единствено в риска от увеличаване на бежанската вълна, който съгласно него е с ниска възможност да се случи.

 

" Големият риск в действителност би трябвало да се гледа на фона на съветската хибридна експанзия по отношение на всички западноевропейски страни. Тя аргументи рецесия на всички места, противопоставяйки разнообразни общности вътре в европейските общества. Хамас в действителност сътвори нова линия на разделяне - изправяйки огромни мюсюлмански общности против държавните управления. Това крие голям риск да се генерира принуждение и вълнения ", сигнализира Костов.

 

Бившият министър председател изрази мнение, че войната е почнала да създава нови напрежения.

 

" Много хора ще се опълчват на това, което войната е произвела. Самите държавни управления в границите на обществата не могат да реагират съответно. Битката за убежденията на хората се води от доста години. Няма опълчване на тази Пета колона, която разедини българското общество. Имаше доста дейни мероприятия през годините, както ги назова министър председателят Денков ", изясни той.

 

Според Костов хибридната война е война за мозъците и сърцата на хората.

 

" Тя се води през смяна на техните усещания, през генериране на подправени вести. Целта й е да насочи хората против базови полезности - като народна власт, като пазарна стопанска система. Като се назовава капитализма ”корупция ” да вземем за пример ", безапелационен бе той.

 

Относно втория тур на локалния избор, Костов означи, че това, което се случи с машинното гласоподаване, е некадърност на ГЕРБ да прочете или да се ориентира в тази доста комплицирана обстановка, в която се намираме.

" Техни хора сътвориха провокацията на ДАНС, която изобщо няма да разясня от позиция на подготвеност. ЦИК взе решение, с което наруши закона и ни лиши изборни права. Удивително е решението на Върховен административен съд. Трябва да схванат тези, които ще поправят Конституцията, че казусът отива до съдилищата. Всъщност се посегна на демокрацията в нейната вътрешност - на изборния развой в България. Това деяние беше групово. Трябва да се гласоподава, аз приканвам всички хора от демократичната общественост да гласоподават, тъй като ние сме демократи, когато вършим сложни избори, а не когато вършим лесни избори. За част от демократичната общественост явно изборът ще бъде сложен. За мен това, че би трябвало да отида да гласоподавам, е изрично. Не можем да избягаме в този сложен миг от личните си отговорности като жители ", добави той.

 

Според него рецесията, пред която сме изправени сега, припомня годините преди Първата международна война. Истинският проблем на Първата международна война е цялостната обърканост в главите на хората. Ние сме на прага да създадем същата обърканост.

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР