Това заяви в ефира на bTV вицепрезидентът Илияна Йотова часове

...
Това заяви в ефира на bTV вицепрезидентът Илияна Йотова часове
Коментари Харесай

Йотова: ГЕРБ попаднаха в капана. Радев не ги спомена, но те се разпознаха

Това съобщи в ефира на bTV вицепрезидентът Илияна Йотова часове откакто дружно с президента Румен Радев поставиха клетвата за втория си мандат на " Дондуков 2 ". Коментарът й е във връзка дейностите на депутатите от редиците на Борисовата партия, които напуснаха пленарна зала по време на клетвата.

Йотова е безапелационна - президентската институция е самостоятелна и ще следи изкъсо дейностите на актуалното държавно управление.

" Определено има последователност сред служебните кабинети и това държавно управление, само че дано да се разберем – аз мисля, че нашата позиция и държание в действителност са верни, откакто има доста хора, които споделят, че това държавно управление е артикул на президента, това е неговата партия и други, които споделя, че това държавно управление доста бързо ще се еманципирало от него. Както виждате има едно предпочитание непрестанно да се търси спор сред нашата институция и министър-председател. Така че веднага като са разнопосочни мненията по този въпрос, те са подбудени от политическа и партийна обстановка, от време на време и от малък персонален блян, в сравнение с от действителността. Това демонстрира, че нашата институция продължава да бъде самостоятелна и да следва линията, за която хората ни избират “, разяснява Йотова.

Вицепрезидентът разяснява и проблема със Северна Македония и визитата на премиера Кирил Петков в Скопие през вчерашния ден. Според Йотова свиканият Консултативен съвет за национална сигурност, на който бе изчистена позицията на България за еврочленството на западната ни съседка, е било вярно решение от страна на президента Румен Радев.

" Много рядко български общественик отива да пази страната на интернационалната сцена и зад тила си има единна позиция. Тя не се е трансформирала от 2019 година Надградена е. За мен има две доста значими неща - че ние не слагаме периоди, а ни интересуват резултатите. Важно е спазването на човешките права. Когато една страна се е запътила към Европейски Съюз, спазването на човешките права на българските жители в Северна Македония, ще бъде високо мерило за това дали тази страна може да е пълновръстен член на блока ", уточни Йотова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР