Това заяви в ефира на bTV шефът на Народното събрание

...
Това заяви в ефира на bTV шефът на Народното събрание
Коментари Харесай

Никола Минчев: Не правим каквото си искаме. Няма пенклер във властта

Това съобщи в ефира на bTV шефът на Народното събрание Никола Минчев.

“Не разделяме нищо. Успяваме да реализираме някакво единодушие “, уточни още Минчев и прикани за разговор.

Сривът в доверието съгласно социологическите организации и данните им Минчев изяснява със геополитическата обстановка. Другата причина съгласно него е това, че има потребност от усъвършенствания и изглаждане на търканията в обединението.

Няма пенклер във властта, отсече Минчев във връзка обвиняванията, които насочи Станислав Балабанов.

Формален пропуск в процедурата по слагане на стоманените порти в Народно събрание. Не е била координиране с Министерството на културата, те излязоха с наставление вратите да бъдат демонтирани. Не знам за какво администрацията не е пристигнала при мен с офертата, стана ясн още от думите на шефа на Народно събрание. Повод за коментара му е абсурдът с металните решетки на парадния вход на Народното събрание.

Минчев отхвърли да каже ще изиска ли оставката на основния секретар на Народно събрание Габриела Килфанова поради абсурда.

“Не мога да се скрия зад администрацията, тъй като съм ръководител на таз институция и по този начин би трябвало да провеждам работата, че да не се случва нещо подобно”, уточни още Минчев.

Народно събрание ще заплати санкцията на Министерството на културата, само че нейният размер към момента не е явен. Демонтажът на вратите следва. Не е ясно обаче какъв брой тъкмо ще коства това. Вече стана ясно, че слагането им коства 34 хиляди лв..

“Не, не ни е боязън. Това е проблем, който има и естетическо измерение, и символно. Категорично не ни е боязън. Тази “охранителна мярка” е по искане на НСО, които са длъжни да охраняват и двете здания на Народнот осъбрание. След като се случи тоз пробив в сигурността, те още веднъж сложиха въпроса на масата. Разбирам гледната им точка”, изясни Минчев.

Той отхвърли с антикризисните ограничения властта да се пробва да си купи “народна любов”. Става дума за подкрепяне на популацията.

“Това би трябвало да прав властта - да провежда работата с по този начин, че тя да е от изгода за хората “, уточни Минчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР