Това заяви в ефира на БНТ Чавдар Стефанов, журналист и

...
Това заяви в ефира на БНТ Чавдар Стефанов, журналист и
Коментари Харесай

Журналистът Чавдар Стефанов: Нападението в Русия е било блестящо ...

Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Чавдар Стефанов, публицист и някогашен сътрудник на БНР в Москва.

 

" Печално е всичко, което се случва в Русия. Поставят се съществени въпроси - кого ще упрекна Москва за атентатите. Руската агитация съзира украинска диря. Путин споделя, че са хванати покрай украинската граница причинителите ", сподели още експертът.

По думите му може да са забъркани съветски екстремисти в атентата.

 

Бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев от своя страна изрази мнение, че във връзка с терористичния акт доста мъчно може да бъде направена връзката с Украйна.

 

" Путин изчака, с цел да има хванати лица, с цел да може да каже пред обществото, че има въпреки всичко някакъв прогрес. Има доста неясноти - по какъв начин са хванати лицата. От позиция на това доколкото " Ислямска страна " е забъркана, единствено да отбележа, че преди 2 година ИДИЛ извърши нахлуване против посолството на Русия в Кабул, което беше също доста мощно очебийно като " антируско " въодушевление. ИДИЛ имат доста мощно изразена антируска настройка. Във връзка със самото нахлуване - аз по-скоро виждам някакъв вид ислямистка интервенция, въпросът е какви са подбудите ", сподели още той.

Според него сега сме очевидци на следващата уязвимост на съветските служби за сигурност.

 

" При подобен вид нахлуване, да не вземеш никакви ограничения за сигурността на своите жители, това ме учудва. Това ще докара до доста по-лесно и бързо увеличение на избрани процеси в Русия ", счита Керемедчиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР