Това заяви специалистът по репродуктивно здраве д-р Георги Стаменов, който

...
Това заяви специалистът по репродуктивно здраве д-р Георги Стаменов, който
Коментари Харесай

Лекар алармира: Увеличава се броят на хората с репродуктивни проблеми

Това съобщи експертът по репродуктивно здраве доктор Георги Стаменов, който взе участие във конгрес на план „ bebe bg " - панелна полемика " Как да не закъснееш за празненството? ", отдадена на тематиката „ Фертилитет, репродуктивно здраве и предварителна защита при младежите ".

 

По думите му в случай че хората желаят да са щастливи, би трябвало да имат деца.

 

" Фертилността стартира в пубертета, само че ранната фертилна възраст е също толкоз рискова колкото и късната фертилна възраст ", посочи експертът. Според него пикът на фертилността настава на 26-годишна възраст, на 35-годишна възраст стартира леко да понижава, а към 46-годишна възраст завършва. При мъжа е по-различно, само че и при него възрастта 26 - 35 години е най-хубавият интервал за дете.

 

Лекарят акцентира, че за мъжете и дамите би трябвало да има опция да замразяват яйцеклетки и сперматозоиди и когато им потрябват, да могат да ги употребяват.

 

" Когато си млад, нямаш сигурност за бъдещето си, когато нямаш сътрудник, не мислиш да създаваш дете ", сподели още той. По думите му практиката му на експерт по репродуктивно здраве демонстрира, че отлагането на раждането на първо дете е поради липса на сътрудник.

 

Специалистът добави, че би трябвало да се мисли за опазване на опциите за раждане от дами с онкологични болести.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР