Това заяви регионалният министър арх. Иван Шишков на брифинг след

...
Това заяви регионалният министър арх. Иван Шишков на брифинг след
Коментари Харесай

Арх. Шишков настоява за изменение на Закона за устройство на територията

Това съобщи районният министър арх. Иван Шишков на брифинг след днешното съвещание на Министерския съвет. На него беше прегледано препоръчаното изменение на Закона за устройство на територията, с което се предлага толерантност за построени в отклоняване на нормите инфраструктурни обекти.

 

Шишков напомни, че за повторно се предлага смяна в закона за генериране на толерантност за установените противозаконни строителства по отношение на ремонта на пътища, част от автомагистрала „ Хемус “ и язовирите.

 

По думите на министъра не се касае за строителна прошка за тези или сходни обекти. Той изрази мнение, че в случай че Народното събрание утвърди този или сходен текст на Закона за устройство на територията, те ще бъдат изследвани, ще бъдат създавани строителни бумаги и документи, с цел да има сигурност, че дават отговор на нормите и на подробните устройствени проекти.

 

„ Продължавам да настоявам, че това е една извънредно значима стъпка за да затворим тази срамна страница в строителството на инженерната инфраструктура на България, с която се откри, че страната е станала възложител в интервала 2018 - 2020 година на огромно количество нелегално строителство “, означи Шишков. И добави, че с смяната в закона ще има сигурност, че за обектите, които не дават отговор на нормите, ще има законово съображение за издаване на позволения за градеж, с цел да бъдат привеждани към тях.

 

" Надявам се този път депутатите да схванат какъв брой е значимо и да вървим в посока, в която можем да регламентираме строителния отрасъл по легален ред ", безапелационен бе районният министър.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР