Това заяви при откриването на Софийския форум за сигурност експертът

...
Това заяви при откриването на Софийския форум за сигурност експертът
Коментари Харесай

Йордан Божилов: Изправени сме пред срив на цялата система за сигурност

Това съобщи при откриването на Софийския конгрес за сигурност специалистът и някогашен зам.-министър на защитата Йордан Божилов. 

 

Основният фокус на форума са провокациите пред европейската сигурност в подтекста на войната в Украйна, както и променената архитектура след съветската инвазия. 

 

Според Божилов катализатор за актуалните процеси е съветската инвазия в Грузия и последвалата анексия на украинския полуостров Крим. 

 

Божилов е безапелационен - Русия употребява всички хибридни дейности, с цел да наложи своята визия за международния ред. 

 

" Единственият сюжет за преустановяване на войната е изчерпателен контракт сред Русия и Украйна, който да уреди всички връзки. Няма условия за подписване на подобен все още и би трябвало да поддържаме Украйна, с цел да може тя да извоюва опцията да договаря ”, уточни Божилов.

 

" Опасностите изискват групови дейности - подсилване границата на НАТО, опция да се оправяме с хибридни офанзиви. Не можем да имаме икономическо развиване, до момента в който нямаме положение на сигурност ", добави той.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР