Това заяви при гостуването си в морската столица днес министърът

...
Това заяви при гостуването си в морската столица днес министърът
Коментари Харесай

Министър Нанков във Варна: Кметът ще направи истинска революция в инфраструктурното развитие на града

Това съобщи при гостуването си в морската столица през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.
Ето по какъв начин разяснява министърът развиването на настоящите инфруструктурни планове за морския град:

"Следя всички инфруструктурни планове на Варна. Кметът не е доста хубаво да го хвалим, че да не вземе да се отпусне. Но е реалност, че с извънреден прогрес се движат нещата. Проблемът при нас е, че постоянно при устройствените процедури и процедурите за публични поръчки се бавят нещата. Тук общината се оправя съвършено с тежките процедури по отчуждаване на стадии, приказвам за бул. " Левски " и " Сливница ". 
Бул. " Мара Тасева " върви съвършено с парковото пространство, този път съм спокоен. 
За " Левски " също вървят процедурите съвършено, да може другата седмица, най-много при започване на ноември, да стартираме с действителни строителни действия. За в този момент единствено приготвяме площадката по част от трасето. Обозрим период е 1 юли, период, подложен от премиера Бойко Борисов. Трудности има всевъзможни. Трудно се намират положителни инженери. Гоним 1 юли, това ни е амбициозния период, най-вече до 15 август би трябвало да е подготвен.

Обещах ремонт и на Автомагистрала " Черно море " в посока Бургас. Ще стигнем на към 800 метра от страната на Варна. Обхода на Варна също ще бъде ремонтиран с едно кръгово на Игнатиево, с цел да облекчим трафика. Това ще е пътно оборудване, което ще изведе директния трафик. "

Министърът посочи, че още преди две седмици можело да стартира ремонтът на пътя "Златни пясъци "-Варна, само че имало амбициозна концепция, която се обмисля със чиновниците на кадастъра.

" Искаме да рехабилитираме пътя до Т-образното кръстовище на Аладжа манастир. От там желаеме да разтеглим двулентовия път за "Златни пясъци " с още една лента. Подхождаме малко по-амбициозно, по тази причина се забавихме. Реално за два месеца този ремонт може да завърши. Водопровода би трябвало да местим също, той ни е включен в огромния план за водния цикъл. Там се приготвя прединвестиционното изследване. Преди месец загатнах, че при започване на идната година водното сдружение ще разпорежда този воден план. Той ще бъде на стойност към 110 млн.лв. Това е европейско финансиране, което ще пристигна във Варна за възстановяване на ВиК инфраструктурата в общината. " 

В умозаключение Нанков съобщи, че в случай че кмета в този момент си свърши всичката работа щели да му измислят нова. Имало доста задания и все амбициозни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР