Това заяви президентът Румен Радев по време на среща на

...
Това заяви президентът Румен Радев по време на среща на
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев се срещна с представители на работодателските организации

Това съобщи президентът Румен Радев по време на среща на „ Дондуков " 2 с представители на Асоциацията на организациите на българските работодатели. Срещата се организира по самодейност на представителите на бизнеса, които показаха целите на работодателските организации през 2023 година и приканиха за целенасочена държавна политика, която да подтиква българските производители и да усилва тяхната конкурентоспособност.

„ Без мощна, устойчива, самостоятелна енергетика и трайно понижаване на цените на енергийните запаси не можем да приказваме и за мощен български бизнес ", уточни още президентът.

Държавният глава открои постигнатото от служебното държавно управление в региона на енергетиката с въвеждането в комерсиална употреба на интерконектора с Гърция, съглашението с Турция за достъп до газопреносната мрежа на страната и терминалите за полутечен газ, както и с оферти от България план „ Solidarity Ring, подсилен от Европейска комисия, който сплотява газопреносните мрежи на страните от нашия район и дава опция за доставки на спомагателните количества природен газ от Азербайджан за Европа.

„ Визията за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР