Това заяви президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2

...
Това заяви президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2
Коментари Харесай

Радев: България има амбиция да е регионален център на УНИЦЕФ

Това съобщи президентът Румен Радев на среща на „ Дондуков “ 2 с представителя на УНИЦЕФ за страната ни Мария Хесус Конде във връзка Световния ден на детето, разгласен от Организация на обединените нации през 1954 година

По време на диалога беше емфатичен постигнатият от страната ни прогрес във връзка с процеса по деинституционализация на обществените услуги за деца, лишени от родителска грижа, обезпечаването на приобщаващо обучение, ранното детско развиване, детското правораздаване и други ограничения за отбрана на правата на децата през миналите 10 години.

Мария Хесус Конде показа новата Програма за партньорство сред УНИЦЕФ и Правителството на Република България и показа, че през месец януари 2018 година ще бъде утвърден проект за деяние за осъществяване на Програмата. Обща бе оценката, че осведомителните технологии, общуването в интернет и обществените мрежи са част от актуалния развой на социализация на децата, само че това изисква и съответно законодателство и дейно наказателно гонене на хората, които употребяват интернет за осъществяването на закононарушения против деца и младежи.

Дигитализацията е една от значимите тематики на идното Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз и тази тематика ще бъде във фокуса на съдействието на страната и УНИЦЕФ, акцентира президентът. Президентската институция поддържа дейностите на УНИЦЕФ за изработването на сложен метод за справяне с деянията на експанзия в учебно заведение, в който да вземат участие както родителите и учителите, по този начин и самите възпитаници, уточни още Румен Радев. Мария Хесус Конде означи, че обществените проблеми в едно общество неизбежно се отразяват върху държанието на децата, което постанова общи старания от страна на цялата просветителна общественост – институции, родители и възпитаници, както и неправителствените организации.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР