Това заяви преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова пред

...
Това заяви преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова пред
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Очаквам правосъдният министър да може да внася предложения за отстраняване на Гешев

Това съобщи преподавателят по конституционно право доцент Наталия Киселова пред Нова нюз.

Според нея обръчът към спецправосъдието се стяга. " Решението на Конституционен съд дали министърът на правораздаването има право да желае предварително освобождение на основния прокурор и на ръководителите на двете висши съдилища няма да бъде в полза на прокуратурата. След като министърът може да прави оферти за назначение, то огледално би трябвало да може да прави такива и за премахване ", счита тя.

По думите ѝ рано другата седмица може да бъде стартирана процедура, защото до 15 дни след решението, то ще бъде оповестено в " Държавен вестник ". А три дни след обнародването му, влиза в действие.

" Учудена съм, че Петков е приел да се види с Гешев в наличието на различен човек, за какво ли се е съгласил. Можем да чакаме прокуратурата да активизира целия разполагаем законов боеприпас, с цел да уязвява държавното управление ", уточни доцент Киселова.

Тя чака да има ремонти на Закона за правосъдната власт, да се смени или да се добави състава на Висш съдебен съвет. И посъветва премиера да си търси положителни адвокати. " Прозрачността значи читави законопроекти, плътно разискване в комисиите и неподдаване на провокациите на ГЕРБ ", безапелационна е тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР