Това заяви премиерът Николай Денков, който се завърна с българската

...
Това заяви премиерът Николай Денков, който се завърна с българската
Коментари Харесай

Денков след срещата с Мицотакис: Гърция има интерес за разширението на Чирен

Това съобщи министър председателят Николай Денков, който се завърна с българската делегация от Гърция,цитиран от БГНЕС.

 

Другата тематика е за уговорките по развиването на жп линиите, което към този момент е стартирано да се извършва от Гърция, едната е към Кулата, другата към Свиленград. Гръцките железници работят към този момент и това би могло да способства за повече товари. От гръцка страна беше деклариран интерес към разширението на Чирен, търсят се заинтригувани да се резервира част от потенциала и посредством възнаграждение да могат да употребяват спомагателни размери. Беше изявен интерес при развиването на АЕЦ Козлодуй при подготовката на новите реактори, споделиха, че биха се интересували дали биха могли да се включат или като вложители, или посредством подписване на дълготрайни контракти, с цел да употребяват ток, сподели Денков.

Обсъдихме и тръбопровода Бургас -Александруполис, опция за импорт на петрол и зареждане на рафинерията. Гърция е заинтригувана да се построи, обсъждахме вероятни трасета и по какъв начин може на процедура да се осъществя този водопровод. За да стартира един план от този вид първо би трябвало да се избере трасе, да се видят условията за оценка на околната среда и един от проблемите с първото трасе, които имаме, тъй като там има предпазени зони и би трябвало да се прави отначало Оценка на въздействието върху околната среда, търсим различни разновидности, почерта министър председателят.

За Лукойл, Денков сподели, че в случай че някой реши да продава Лукойл, това е тяхно право. Да приказваме за изтласкване и репресивни ограничения, това не влиза в проектите на държавното управление, уточни той.

 

За това 24 май да стане народен празник, Денков разяснява, че вицепрезидентът Йотова към този момент е споделила, че няма възражения за датата, а се съмнява в причините. Миналата година по това време ние внесохме подобен отчет за разискване, тъй че причините постоянно са били едни и същи, като човек на науката и просветата за мен 24 май постоянно е бил най-светлият празник. Който желае да прибавя разнообразни причини от тези, които споделих аз.

 

Това е празникът, който ни сплотява. Коя е групата в България, която би възразила, че 24 май е ярък празник за всички нас, аз не познавам такава група от хора. Този празник прави по съразмерен метод преход от предишното към бъдещето, сподели Денков. 24 май е обвързван с просвещението, ограмотяването, българската просвета с нейните международни достижения, с това, с което се гордеем. Не виждам причина да се отхвърляме от това, сподели Денков. Ако Йотова има проблем с причините, да каже други. Нинова има проблем с тази дата, да каже коя дата е по-добра.

За измененията в конституцията, Денков сподели, че в случай че имаме поредност от избори, се оказва, че един човек няма значение по какъв начин се споделя, а има целия надзор върху страната, тъй като назначава Министерски съвет, няма Народно събрание, което да реализира надзор, и това основава обстановка, която не е планувана в конституцията ни, а точно един човек да ръководи цялата страна. Идеята да се предава по различен метод властта от едно държавно управление на друго, е да се избегнат такива обстановка, разяснява Денков и желаните промени в конституцията.

“Пьотр Толстой не за първи път насочва провокации към България и евентуално бихме ги подминали в случай че той не беше депутат. Той е в границите на институционално посланичество, правейки тези изявления, минава граници, които не са допустими. Ще приказвам с Министерство на външните работи. Смятам, че би трябвало да се даде явен знак, че това ся неприемливи изказания.

 

Да на Митрофанова би трябвало да й бъде предадено известие. Не считам, че би трябвало да бъде оповестена за личност нон грата поради едно такова изявление, въпреки всичко то не е нейно. Не би трябвало да се поддаваме на провокации и съветските жители, които живеят в България би трябвало да бъдат третирани като жители, които живеят в България, а към този момент те в случай че те нарушават закона или вършат провокации е друго нещо. Те не могат да бъдат жертва на изявления на някой, който желае да си написа актив по този метод. ”, сподели министър председателят Николай Денков във връзка изявлението на съветския народен представител Пьотр Толстой.

 

Според Денков огромна част от тези изявления се вършат за вътрешна приложимост. “За съветската аудитория да се покаже какъв брой са велики нещата, които се вършат сега от управлението на Руската федерация, само че те си имат частично външна публика. ”, сподели Денков и посочи, че за външната публика има няколко направления като едната е да се плашат българските жители.

“Не би трябвало да се плашите. Няма заплаха за България и повода е, че ние сме членове на НАТО и Русия няма да посмее да нападне държава-член на НАТО, тъй като знае какъв ще бъде отговорът ”, безапелационен е той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР