Това заяви премиерът Кирил Петков, който влезе на разпит в

...
Това заяви премиерът Кирил Петков, който влезе на разпит в
Коментари Харесай

Петков: Съжалявам прокуратурата, че има нужда да й нося допълнителна информация. Крайният списък е от 19 човека

Това съобщи министър председателят Кирил Петков, който влезе на разпит в прокуратурата преди минути. Той изрази убеденост, че прокуратурата към този момент има тази информация.

„ Моят екип събра обществената информация за всички тези имена, които се въртят в последните 10 години. Една прокуратура би трябвало сама да си напише това домашно и сама да се сезира по обществени данни. Това е част от техните отговорности. Явно имат потребност от помощ. Ето, тук съм. Не намирам дейностите на прокуратурата като напън, а като непотребен PR “, добави Петков.

„ От друга страна съм удовлетворен, че започнаха да се чуват тези имена, които до момента бяха изричани единствено в коридори и коридори. Надявам се прокуратурата да предприеме някакви дейности, откакто министър-председателят им носи листата на крайници “, изрази вяра Кирил Петков.

Министър-председателят денс е на разпит в прокуратурата, с цел да дава отговор на обвиняването за листата с имена на хората, които съгласно него са виновни за корупцията в страната. На собствен ред Петков ще желае прокуратурата да отговори до каква степен е стигнала с следствието на основни кавги като „ Мата Хари “, „ Барселонагейт “ и „ Осемте джуджета “. Заедно с него е и началничката на кабинета му Лена Бориславова.

Петков и Бориславова бяха извикани, тъй като по време на срещата си с основния прокурор, инициирана от самия Иван Гешев, министър председателят заговорил за имена и прякори на хора, които съгласно него са отговорни за корупцията у нас. Два дни по-късно той бе привикан, а през вчерашния ден публично бе връчена и призовка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР