Това заяви председателят на ЕК в Twitter"Ние сме твърде зависими

...
Това заяви председателят на ЕК в Twitter"Ние сме твърде зависими
Коментари Харесай

Урсула Фон дер Лайен: Твърде зависими сме от руските изкопаеми горива

Това съобщи ръководителят на Европейска комисия в Twitter

"Ние сме прекомерно подвластни от съветските изкопаеми горива. Трябва да осигурим надеждни, сигурни и налични доставки на сила за европейските консуматори. Знаем по какъв начин да го реализираме с #EUGreenDeal. Но би трябвало да действаме по-бързо ". Това написа ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Twitter, осведоми

Публикацията ѝ идва на фона на изложби от Европейска комисия проект на страните от Европейски Съюз за цялостно прекъсване на доставките на въглища, петрол и газ от Русия, който би трябвало да бъде сбъднат до 2030 година

„ Европейската комисия предложи проект, който да направи Европейски Съюз самостоятелен от съветските изкопаеми горива доста преди 2030 година, като се стартира с газа”, се споделя в документа. Той акцентира, че решението е взето вследствие на спора в Украйна.

Според проекта на Европейска комисия, страните от Европейски Съюз би трябвало да понижат зависимостта си от съветските газови доставки с 67% до края на тази година поради спора в Украйна. В проекта на Европейската комисия се акцентира, че цените на силата в Европа към този момент са се трансформирали в „ изострен и задълбочаващ се проблем”.

Председателят на Европейска комисия изясни в Twitter, че RePowerEU ще диверсифицира доставките на газ, ще форсира въвеждането на възобновими енергийни източници, ще усъвършенства енергийната успеваемост и ще размени газа в отоплението и електроснабдяването. „ Това може да понижи търсенето на съветски газ с 2/3 до края на годината”, акцентира Фон дер Лайен.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР