Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, давайки оценка за

...
Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, давайки оценка за
Коментари Харесай

Карадайъ: Липсва институцията председател на НС

Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, давайки оценка за това, което се случва през последните няколко месеца в страната и отстраняването през днешния ден на водачът на опозицията Корнелия Нинова от парламентарна зала.

"По Конституция България е парламентарна република, а всеобщо е чувството за премиерска република. Проблемът, който ние го открояваме и на няколко пъти сме го говорили пред медиите е, че ние дадохме ясна оценка за двойния стандарт, двойния критерий на ГЕРБ по съответни тематики, мотиви, в това число и за морала ", съобщи Карадайъ.

"Днес главният проблем, който се очерта в парламентарна зала, е обвързван с двойния критерий на ГЕРБ и на господин Главчев. През последните няколко месеца имам чувството, че институцията ръководител на Народното събрание липсва в парламентарната ни република.

Г-н Главчев през днешния ден се опита да го удостовери. Конкретно госпожа Нинова и господин Данаил Кирилов цитираха изявления, само че имаше друго отношение и държание към тях. Нещо повече, можем да кажем, че отстраняването на водача на най-голямата опозиционна партия също има своя знак в тези процеси ", посочи водачът на Движение за права и свободи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР