Това заяви пред Нова телевизия журналистката Марина Овсянникова. Преди година,

...
Това заяви пред Нова телевизия журналистката Марина Овсянникова. Преди година,
Коментари Харесай

Марина Овсянникова: Върнаха се Сталиниските времена в Русия. И синът ми ме мисли за предател

Това съобщи пред Нова телевизия журналистката Марина Овсянникова. Преди година, тя се появи в народен ефир на държавната телевизия " Первый канал " с антивоенен афиш. Малко по-късно бе арестувана, а после  беше наказана от московски съд на домакински арест. Овсянникова избяга от Русия дружно с щерка си. 

Пред Нова телевизия журналистката споделя, че решението за митинга си е взела ненадейно. Подготовката е лишила няколко дни. 

" Мислих да изляза да стачкувам на улицата, само че виждат какво се случва, че задържат хората. Реших да приготвя митинга си в живия народен ефир. В момента, в който излязох от студиото, към този момент ме очакваше цялото управление на малкия екран. Накараха ме да напиша пояснение. Спомням си уплашеният взор на шефа ми. Започнаха да ме разпитват. Държаха ме затворена повече от 24 часа без достъп до юрист, без контакт с околните си ", уточни Овсянникова. 

Следват въпроси - коя страна й заплаща, кой я е спонсорирал, с цел да излезе в народен ефир. 

" Има една дума - съвест. Само след седмица оповестиха, че работя за американските спецслужби, макар че в никакъв случай не съм била там. Колегите ми единствено ми изпратиха известия в поддръжка. Имаше и обвинявания. Подкрепилите ме обществено бяха упрекнати, че работят за западните служби и бяха уволнени по-късно. Синът ми остана в Русия. За него аз съм изменник ", споделя още съветската журналистка. 

Овсянникова разяснява още, че в съветските медии заповедта за ареста на Путин, издадена от Международния углавен съд в Хага, е била отразена с неуважение. 

" Замълчаха за заповедта за ареста, след това убедиха популацията, че това няма мощ. Следи се какви да са интернационалните визити на Путин, само че значимо е, че съдът в Хага даде сигнал на съветския хайлайф. Надявам се да докара до разединение в редиците, които поддържат Путин ", описа още журналистката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР