Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ и председател

...
Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ и председател
Коментари Харесай

Делян Добрев Отново Захапа Елена Йончева: В Момента Се Крие

Това съобщи пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ и ръководител на енергийната комисия в Народното събрание Делян Добрев. Йончева бе минути преди него в студиото и упрекна ръководещите в незаконно политическо безучастие, липса на действителни законопроекти и " кървясъл налог по пътищата ". " Призовкарят ще я откри, само че един месец не може да я открие ", добави той, разяснявайки, че ще съди Йончева за клеветите й по негов адрес.

" Аз не мога да приема изказванията, по какъв начин България била по-зле по всички параметри от 2009 година Единственото, по което сме по-зле, това е размерът на задграничните вложения. Да, има подобен спад. Но в случай че погледнете профила на тези вложения през 2008 година и в този момент, ще видите, че тогава те са били във финанси и строителство. Но в случай че погледнете в този момент вложенията в действителния бранш, ще видите, че те са по-големи в този момент. Затова и безработицата в този момент е доста по-ниска ", съобщи Добрев.

" И друго, което твърди госпожа Йончева - че България плащала кръвен налог поради положението на пътищата си. Ами погледнете статистиката. Къде е този нов кръвен налог? Който ке бил плащал, тъй като " държавното управление на ГЕРБ не се оправя с инфраструктурата ". Имали сме 1000 починали, в този момент са 600. Винаги ще имаме повече жертви, в сравнение с ни се желае. Надяваме се да няма повече нито една жертва, само че такива неща се случват ", съобщи Делян Добрев.

Той разяснява, че подадените три министерски оставки са " проява на моралната позиция на ГЕРБ ": " Да останеш министър не е най-големият триумф и това, че ще бъдеш потребен на тази власт. Аз помолих премиера да остана в Народното събрание, макар че бях номиниран при втория кабинет на господин Борисов, тъй като смятах, че там ще бъда по-полезен, в сравнение с в Министерски съвет. И не скърбя за това. И това, че господин Московски, Нанков, Радев няма да са министри, не значи, че повече няма да бъдат потребни ".

Делян Добрев означи, че схваща Манолев за отхвърли му да се отхвърли от номинацията за министър, " с цел да не навреди на държавното управление и да резервира името си ": " Как до момента за част от медиите, които раздухаха проблемите - действителни или не, не видяха до момента тази информация за господин Манолев? Медиите, които претендират да са будната съвест на обществото, не направиха това преди 3-4 години? Според мен господин Манолев би трябвало да остане най-малко като зам.-министър ".

Добрев отговори на въпрос за новия притежател на Топлоелектрическа централа Варна като означи, че не е осведомен с съответния случай в елементи. " Новият притежател господин Папазов, когато стана притежател преди една година, подмени горивната част на централата от въглища на газ... Пазарът в България е либерализиран. Дали една централа работи или не работи, зависи от това какъв брой коства нейният ток. Ако тя създава безценен ток, тя просто няма да работи, тъй като ще има по-евтини източници на ток и хората ще си купуват от там. По отношение на студения запас - в някои от най-студените дни или месеци може да се окажем в обстановка, в която наличните мощности няма да са задоволителни, с цел да задоволят потребностите на страната. Тогава такива централи биха могли да се включат в енергийната мощ на страната... Трябва да се знае, че ние постоянно сме имали такива контракти. Ние би трябвало да имаме подписани контракти с централи, които да заменят един изключен блок на АЕЦ " Козлодуй " - постоянно сме имали 1000 мегавата леден запас ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР