Това заяви пред журналисти вътрешния министър и кандидат-шеф на новата

...
Това заяви пред журналисти вътрешния министър и кандидат-шеф на новата
Коментари Харесай

Някои в НС не знаят какво работят. Реформи в МВР има, категоричен е Рашков

Това съобщи пред публицисти вътрешния министър и кандидат-шеф на новата КПКОНПИ Бойко Рашков.

Думите му идват на фона на престрелки в ръководещото болшинство и на прага на държавно управление на малцинството, откакто от Има Такъв Народ оповестиха, че отдръпват министрите си. На конференция на “Продължаваме промяната” през вчерашния ден бе публично оповестено, че Рашков ще оглави антикорупционната комисия, а също така стана ясно, че от партията на Слави Трифонов са се отнесли скептично към тази кандидатура и не са я подкрепили.

“Някои народни представители се оказали безусловно неподготвени по материята, по която се пробват да вземат отношение. Това, което оповестиха сътрудниците, е в цялостно несъгласие и изцяло опровергава необективните, злонамерени рецензии и оценки към Министерство на вътрешните работи. Министерството, в частност министърът, политическото управление, виждате ли - не се било справяло с промените в Министерство на вътрешните работи. Какво демонстрира това - че тези хора са в Народното събрание, една част от тях, повече от година, или една година - те просто не знаят защо са в Народно събрание, откакто те не познават работата на обособените ведомства, които всеки петък контролират”, уточни още Рашков на брифинг пред публицистите.

" Правителството и управлението на Министерство на вътрешните работи – което беше образувано през декември – станахме очевидци на разнопосочни изявления. Вероятно ще следим такива и през идващите дни. Онези борби, които се развиват в чисто политическата сфера се отразяват на всички министерства и в частност и на Министерство на вътрешните работи. Дават се най-често случайни оценки, издаващи непознаване на работата на Министерство на вътрешните работи и оценки, обслужващи само политическите тези, които се застъпват от една или друга политическа партия ", акцентира Рашков.

Той разяснява и закононарушенията, установени по отношение на парите, отпуснати от Министерство на регионалното развитие за огромни инфраструктурни планове.

“Вярно е, че в последните 1-2 месеца нямаше задоволително информация от тези следствия – към публицистите и към жителите. Нашето общество би трябвало да знае какво се случва с отпущането на бюджетни средства в тази тенденция. Отпуснати са десетки милиони. И в този момент би трябвало да знаем - какво се случи с тези милиони?”.

По думите на Рашков са отпускани средства за порочно подписани контракти за действия, които в множеството случаи даже не са започвани.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР