Това заяви пред журналисти предложеният от ПП за премиер акад.

...
Това заяви пред журналисти предложеният от ПП за премиер акад.
Коментари Харесай

Денков: Не е работа на президента да дава съвети на НС frognews.bg

Това съобщи пред публицисти препоръчаният от Политическа партия за министър председател акад. Николай Денков след връчването на мандата за сформиране на държавно управление от Румен Радев. 

 

Президентът направи изключително изострен коментар като уточни, че “не е оправдано ” от негова страна да връчва проучвателния мандат след изтеклите записи от срещата на Политическа партия, в които се приказва за чистки в службите. 

 

Той назова “интерпретация ” изказванията за вмешателство в работата на службите и съобщи, че няма държавна измяна.

 

“През 2021 година бяха заменени управленията на службите. Беше показано като естествена парламентарна процедура. Приемам умерено тези препоръки ”, уточни Денков. 

Денков разяснява, че България има потребност от устойчиво държавно управление и работещ парламент. 

 

“Проблемите като бюджета и приемането на законите могат да се решат със сформиране на постоянно държавно управление ”, добави Денков. 

 

Той изрази вяра през идващите дни диалозите с Мария Габриел да бъдат “размразени ”, само че това зависи от представителите на ГЕРБ.

 

“Днес не съм приказваме с Мария Габриел. За момента договарянията не са размразени и тя би трябвало да отговори по кое време ще бъдат възобновени. Докато не влезем в договаряния, няма да разясня състава на предстоящ Министерски съвет ”, уточни Денков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР