Това заяви пред журналисти министърът на финансите Владислав Горанов, цитиран

...
Това заяви пред журналисти министърът на финансите Владислав Горанов, цитиран
Коментари Харесай

Горанов: Болничните категорично няма да се намаляват

Това съобщи пред публицисти министърът на финансите Владислав Горанов, представен от Българска национална телевизия.

Идеята на държавното управление бе да ореже болничните за първите 3 дни. Предложението предвиждаше работодателите да изплащат единствено 50% от надницата, вместо 70, както е в този момент. От Национален осигурителен институт считат, че по този метод ще намалеят подправените болнични.

И бизнесът, и синдикатите обаче се оповестиха срещу и обявиха, че по този начин ще бъдат осъдени същинските заболели и това, което би трябвало да се направи, е да се ускори контролът върху лекарите, които издават подправени болнични.

Днес синдикати и бизнес обсъждаха във финансовото министерство параметрите на държавната сметка за следващата година. Повечето обществени сътрудници правят оценка обществената устременост на разноските през 2018-а, само че към момента не са взели решение дали ще поддържат бюджета или не. КНСБ оповестиха, че няма да го поддържат твърдо и на следващия ден излизат на митинг.

"Аз не виждам необикновен смисъл в техния митинг, само че това им е работата. Иначе страната каквото е могла да свърши, го е свършила. Не виждам причина за промени сред първо и второ четене. Рутинен не знам, само че не е толкоз атрактивен и занимателен като алтернативата му, само че по тази причина пък обезпечава действието на страната. Реформа се прави сигурно с този бюджет минимум в бранша на междинното обучение и с ресурса, който се дава там най-малкото се надяваме да се усъвършенства качеството на междинното обучение ", добави Горанов.

По-рано здравният министър Николай Петров съобщи в отговор на въпрос дали е допустимо да се лимитира издаването на болнични листове, че не може да се мисли за подобен вид, а да се търси друго решение. Проверяват се местата , в които са открити фрапантен брой издадени болнични листове, добави още той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР